Varkenshouderij

Achtergrond 3 reactieslaatste update:31 mei 2012

Varkenshouder fietst voor het goede doel (1)

Een paar jaar geleden leerde Mario van Sleeuwen BIG Challenge kennen. Dit jaar doet hij mee aan de Alpe D’HuZes, omdat het een goed doel is en 100 procent ‘antistrijkstok’.

Ik ben Mario van Sleeuwen, getrouwd met Yvonne en we hebben vier kinderen: Nicole (15), John (13), Rob (12) en Gijs (10). We wonen aan het Bovenste Huis in het Brabantse Boekel op een van onze zeugenbedrijven. Het tweede bedrijf staat op een kilometer van ons huis. Thuis hebben we 450 zeugen en op de andere locatie 550 zeugen.

In deze columns ga ik u de komende weken meer vertellen over BIG Challenge, veehouderij tegen kanker. We gaan met 180 mensen uit de veehouderij op 7 juni de Alpe d’Huez opfietsen. Ik fiets al enkele jaren op de racefiets en ‘s winters op de mountainbike.

 

Meedoen kan niet zomaar

Een paar jaar geleden leerde ik BIG Challenge kennen. Ik kocht een T-shirt van ‘Varkens zijn Cool’ van Hans Banken, een fietser van De Heus die helaas aan kanker is overleden. Vorig jaar net voor de start van de Alp d'Huzes dacht ik al: ik wil daar ook aan meedoen. Maar dat kan dus niet zomaar. Toevallig kwam er enkele maanden later iemand vragen of het iets voor mij was om in een team van BIG Challenge mee te fietsen. Nu ben ik er wel achter gekomen dat er veel moet gebeuren voor je goed kunt starten. Daarover volgende keer meer.

 

Niet aan de strijkstok

In ons eigen gezin hebben we gelukkig niet te maken met kanker. Helaas zijn wel een neef en nichten getroffen door de ziekte. Kanker treft wel een op de drie mensen, dus dat zijn er nogal wat. Iedereen kent wel iemand die met kanker te maken heeft of heeft gehad. Het is een streven om de ziekte chronisch te maken en niet meer dodelijk. Het geeft toch een goed gevoel als je daaraan een steentje kan bijdrage. Ook is het belangrijk om je als veehouder positief te laten zien. Ik doe aan de Alpe D’HuZes mee, omdat het een goed doel is en 100 procent ‘antistrijkstok’.

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Doet mij goed , word er warm van als strijder tegen Kanker , Doe het vooral voor die genen die het zelf niet op kunnen brengen het gevecht aan te gaan tegen die slopende ziekte. Weet uit ervaring dat die zich soms dubbele verliezers voelen. Het is helaas gewoon niet altijd te winnen . Dan is acceptatie ook al een overwinning . Maak er iets moois van .

  • ronaldvernooy1

    De echte ambassadeurs lijkt me zo van onze sector

  • jang

    ik ben ook trots op de mensen van schippers , die gaan er ook voor op 7 juni !!Het is toch niet alleen geld waar het bij hun om draait !

Of registreer je om te kunnen reageren.