Varkenshouderij

Achtergrond 583 x bekeken

NVV wil NMA uitdagen met concrete initatieven

Odiliapeel – De NVV wil de komende periode samen met ketenpartners komen tot concrete initiatieven op het gebied van duurzame productie. Dit met de bedoeling om van de Nederlandse mededingingsautoriteit meer duidelijkheid te krijgen over wat wel en niet mogelijk is op het gebied van afspraken binnen de keten.

Voorzitter Wyno Zwanenburg zegt dat de NVV tot nu toe verschillende theoretische zaken voorlegde aan de NMA, maar tot nu toe zeer aarzelende reacties heeft gerekgen, die geen duidelijkheid verschaffen. Daarbij ging het onder meer over afspraken tussen afnemer en leverancier over toeslagen op de opbrengstprijzen die verband houden met extra kosten die worden gemaakt voor duurzaamheid en welzijnsmaatregelen.

Zwanenburg hoopt nu met enkele concrete initiatieven duidelijkheid te krijgen. Hij zegt met enkele partners in gesprek te zijn over enkele concrete initiatieven. "Er wordt al veel te lang gepraat. Het wordt hoog tijd voor concrete stappen vooruit", aldus Zwanenburg.Of registreer je om te kunnen reageren.