Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Duitse varkensprijs zakt niet verder

Na de forse prijsdaling (min 5 cent per kilo) van vorige week vrijdag, durven Duitse slachterijen hun varkensprijzen vandaag niet verder te laten zakken.

Zij waren van plan om vandaag nog eens 2 tot 3 cent per kilo van hun prijzen af te halen. Dat lukt hen niet door een grote weerstand van Duitse organisaties van varkenshouders. Daardoor blijven de Duitse varkensprijzen vandaag onveranderd op € 1,63 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw. De gelijkblijvende Duitse varkensnotering is opmerkelijk, omdat volgende week een slachtdag (Hemelvaart) ontbreekt. Daardoor hebben slachterijen al snel voldoende vleesvarkens om hun slachthaken te vullen.

Laatste reacties

  • varkenshouder1

    Er wordt door marktanalisten een hoop rond gelult, maar wie kent nu werkelijk de markt. Vorige week verging de wereld, en nu staat hij bijna in bloei !!! In de overweek wordt alweer een plus verwacht. Markt analisten die halverwege deze week een min voorspelde kunnen volgens mij beter even niks zeggen en de vrijdag afwachten.

  • John*

    truukje van de verlaging is dit jaar al 2 keer toegepast, binnen twee a drie weken was de prijs weer op pijl met een plus. Dit jaar ligt de macht duidelijk bij de varkenshouders!

  • willywolfkamp1

    Als de macht bij ons als varkenshouder ligt dan hebben we de uitvoering wel heel slecht geregeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.