Varkenshouderij

Achtergrond laatste update:31 mei 2012

Biggenafzet loopt nog moeizaam

De afzet van biggen loopt nog moeizaam door het uitblijven van een prijsverhoging van vleesvarkens. Vleesvarkenhouders rekenden op een hogere opbrengst voor hun dieren. Dat komt niet uit. Daardoor zijn zij ook terughoudend om meer voor biggen te betalen.

Binnen de vaste koppelingen loopt de afzet wel, maar dan tegen gelijkblijvende prijzen. Losse koppels biggen zijn niet of nauwelijks te verkopen. Zij blijven boven de markt hangen. Als ze weggaan voor export brengen zij de notering van 47 tot 49 euro per stuk van vorige week niet meer op. De DPP-biggenprijs blijft deze week gelijk op 39 euro per stuk. Dat is 12 euro per stuk meer dan vorig jaar. Dat prijsverschil is nodig.

Alleen een stijging van de varkensprijs kan de biggennotering weer in de goede richting duwen. Met de zomer in zicht is een hogere varkensprijs moeilijker te realiseren. Misschien kunnen het EK Voetbal en mooi weer voor de barbecue de vraag naar vlees stimuleren.

Prognose: de prijs blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.