Varkenshouderij

Achtergrond

Vion-varkensprijs gelijk ondanks druk op afzet

Vion houdt zijn varkensprijs voor deze week gelijk op € 1,68 per kilo geslacht gewicht.

De afzet van varkensvlees staat onder druk. Vooral de prijs van varkenshazen staat fors onder druk na Pasen. Daarnaast gaat industrievlees (varkenshammen en -buiken) veel moeizamer van de hand. Italiaanse en Griekse vleesverwerkers hebben veel minder nodig. Supermarkten verkopen goed.
Door de druk op de afzet van industrievlees hebben varkensslachterijen geen behoefte om hun slachtcapaciteit tegen te hoge kosten te vullen. Zij zijn zodoende terughoudend met het inkopen van vleesvarkens.
Sommige varkenshouders houden hun slachtrijpe dieren vast. Zij willen wachten op hogere prijzen. Die zijn nodig om de hoge kosten te dekken. Biggen zijn relatief duur ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkens. Zeugenhouders verdienen eindelijk geld na jaren verlies.
Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.