Varkenshouderij

Achtergrond

Hilckmann en Van Rooi Meat verlagen varkensprijs

Varkensvleesbedrijven Hilckmann en Van Rooi Meat verlagen hun varkensprijzen voor deze week met 2 cent naar respectievelijk € 1,58 en € 1,57 per kilo geslacht gewicht af boerderij. Zij wijken daarmee af van Vion en de Duitse slachterijen, die hun varkensprijzen gelijk houden op € 1,68 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij.
De prijsverlaging met 2 cent per kilo is volgens Hilckmann en Van Rooi Meat nodig, omdat varkensvlees deze week minder geld opbrengt dan vorige week. Bovendien is het aanbod van varkens ruim voldoende voor de afzetmogelijkheden van vlees.
De varkensprijs van Compaxo was gistermiddag bij het afsluiten van deze krant nog niet bekend. Compaxo zal zijn varkensprijs vandaag bekendmaken. Duitse slachterijen wilden hun noteringen de afgelopen weken verlagen, maar Duitse varkenshouders hielden dat tegen.
Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.