Varkenshouderij

Achtergrond

Biggen staan steeds langer te koop

De biggenprijzen blijven gelijk, maar biggen zijn wel steeds moeilijker te verkopen. De DPP-biggennotering blijft deze week gelijk op 46 euro per stuk.

Vleesvarkenshouders tonen steeds meer weerstand tegen de in hun ogen te hoge biggenprijzen. Vermeerderaars vragen voor grote koppels Piétrains voor export nog vrolijk 62 tot  63 euro franco exportplaats. De dieren worden verkocht voor maximaal 60 euro per stuk als ze al van de hand gaan. Sommige koppels van zeshonderd dieren staan nog te koop.
Sommige varkenshouders kopen liever kleine koppels goedkopere Tempo-biggen voor 55 tot 57 euro franco exportplaats. Zij vrezen dat ze niets verdienen aan dure biggen. Met biggenprijzen van boven de 60 euro in het hok geleverd bij de varkenshouder, moet de varkensprijs over vier maanden op € 1,90 per kilo uitkomen. Het is zeer de vraag of dat gebeurt.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.