Varkenshouderij

Achtergrond

Alle biggennoteringen blijven gelijk

De biggennoteringen blijven allemaal gelijk. Die ontwikkeling is conform de huidige marktsituatie.

In de handel wordt gesproken over een redelijk doorlopende afzet. Hier en daar valt te beluisteren dat de prijzen iets lager zijn dan vorige week. Ofwel, er zou wat meer weerstand ontstaan tegen het huidige relatief hoge prijsniveau voor de biggen.
Grote koppels goede pietrains blijven goed gevraagd.
Voor de komende weken hangt veel af van wat de vleesvarkensprijs gaat doen. Biggen zijn op het ogenblik duur. Vleesvarkenshouders leggen er op toe bij de huidige varkensprijs en voerprijzen.  Er wordt echter toch driftig gespeculeerd op hogere varkensprijzen. Daardoor blijft de biggenprijs op niveau. Er ontstaat echter ook onvrede over het huidige prijsniveau voor de biggen. Ook komt het voor dat vermeerderaars binnenlandse klanten laten zitten en gaan voor hoge prijzen in het buitenland.
Prognose: gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.