Varkenshouderij

Achtergrond

Weinig beweging in markt vleesvarkens

Er zit weinig beweging in de varkensprijzen doordat de markt in evenwicht is. De Vion-varkensprijs blijft deze week daarom steken op € 1,61 per kilo.

De NVV producenten referentieprijs voor week 10 is vastgesteld op € 1,54, dat is onveranderd ten opzichte van week 9. In Duitsland blijft de ISN-prijs ook onveranderd op € 1,61 per kilo. De ISN slachtzeugenprijs is onveranderd en blijft staan op € 1,37 per kilo.
Dat er geen beweging zit in de prijs is opnieuw een teleurstelling voor de vleesvarkenhouders die nu de duurdere biggen van afgelopen najaar niet kunnen doorberekenen in de opbrengstprijs. Naar verwachting zal de vraag naar vleesvarkens en de afzet van vlees de komende weken stabiel blijven. Een doorbaak in de prijzen is daarom op korte termijn niet te verwachten. Een stijging van de varkensprijs is alleen mogelijk als er minder varkens worden aangeboden. Zo ver is het echter nog niet.
Prognose: prijs stabiel.

Emmey Koeleman

Of registreer je om te kunnen reageren.