Varkenshouderij

Achtergrond 849 x bekeken 3 reacties

Vion verlaagt varkensprijs met 2 cent

Vion doet deze week 2 cent van de prijs en komt daarmee om € 1,59 per kilo. Vion geeft hiermee een duidelijk signaal af dat de vleesvarkensmarkt stevig onder druk staat.

Het aanbod van vleesvarkens is niet al te groot voor de vraag naar varkensvlees. Slachterijen willen de dieren graag hebben, maar niet extra voor betalen. Kennelijk willen zij geld verdienen aan het slachten en verwerken van de beesten.
Varkensvlees gaat deze week goed prijshoudend van de hand. Varkenshazen gaan goed van de hand door het naderende Pasen. Consumenten zetten met dit feest graag een luxer stukje varkensvlees op tafel. Hazen brengen daarom 10 cent per kilo meer op dan vorige week. Ook de opbrengst van nekken stijgt met 4 tot 6 cent per kilo. Ribben leveren 3 cent meer op en levers 1 cent. Alleen de opbrengst van schouders daalt met 1 cent per kilo. De overige onderdelen van het varkenskarkas noteren gelijk.
Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

  • mester

    vion wil dus duidelijk geen varkens hebben, okay de mijne krijgen ze niet.

  • mt

    ok uit welke regio kom je dan willen wij jou varkens wel hebben.

  • mester

    regio zuid, mt ik denk dat jij mijn mailadres al in je bestand hebt.

Of registreer je om te kunnen reageren.