Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Vion kan Duitsers niet volgen met prijsverhoging

Vion verhoogt zijn varkensprijs voor Nederland deze week met 4 cent naar € 1,63 per kilo geslacht-gewicht inclusief btw.

Duitse slachterijen verhoogden hun notering afgelopen vrijdag met 5 cent naar € 1,65 per kilo exclusief btw. Inclusief btw komt die prijs op ruim € 1,74 per kilo uit. De classificatie valt in Duitsland wel anders uit dan in Nederland. Daardoor komt er nog wel een forse korting op de Duitse prijzen voor Nederlandse varkens, die in Duitsland slechter classificeren dan in Nederland.
Het is wel duidelijk dat Vion de prijsstijging van zijn Duitse concurrenten deze week niet bij kan houden. De marges op de vleesverkoop zijn bij Vion niet hoog genoeg of het bedrijf krijgt voldoende varkens binnen voor de afzetmogelijkheden van vlees.
s    Prognose: prijs stijgt.

Laatste reacties

  • Gebr.hendrikx

    Waar een wil is,is een weg!

  • mester

    kan niet of wil niet ???

Of registreer je om te kunnen reageren.