Varkenshouderij

Achtergrond 910 x bekeken 4 reacties

Van Rooi Meat verlaagt varkensprijs met 2 cent

Varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat in Helmond verlaagt zijn basisprijs voor vleesvarkens deze week met 2 cent naar € 1,52 per kilo geslacht gewicht af boerderij.

Daarmee wijkt het bedrijf af van de mutatie bij concurrent Vion. Die houdt zijn notering voor deze week gelijk op € 1,61 per kilo geslacht gewicht franco slachterij.
De prijsverlaging bij Van Rooi Meat is een gevolg van een ruim aanbod van vleesvarkens. De opbrengst van varkensvlees staat daarmee onder druk.
Door de sterk wisselende toeslagen bovenop de basisprijzen in de afgelopen weken is een goede prijsvergelijking tussen de verschillende varkensslachterijen praktisch onmogelijk.
Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • mester

  Als er een slachterij de laatste weken geprobeerd heeft om de prijs naar boven te zetten is het van rooij, maar als de rest niet mee doet kan hij dat alleen niet volhouden. Vind het dan jammer als deze slachterij de prijs terug zet ( zit dan nog boven de netto uitbetalings prijs vion) de prognose direkt is 'prijs lager' teweil de andere slachthuizen gelijk zijn gebleven.
  begrijp me niet verkeerd, gun iedereen een boterham maar € 1.60 is echt niet voldoende om alle kosten en bedoeld echt alle kosten te betalen laat staan wat te verdienen, met deze volgens slachthuizen hoge varkensprijs

 • Jonas Brabant

  't Is wel lekker rustig met reacties op deze site de laatste tijd. Voor abonnees valt er zo ook niet veel meer te beleven!

 • c.putten1

  vion houd de prijs gelijk ,dus mester waar is van rooi nou dan mee bezig?

 • hans veghel

  de varkensboeren hebben zich er bij neer gelegt om met niks tevreden te zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.