Varkenshouderij

Achtergrond

Biggennoteringen blijven gelijk

De biggennoteringen blijven op hetzelfde niveau als vorige week. Bij de handel valt te beluisteren dat vooral grote koppels biggen goed worden gevraagd.

Ze hebben het dan over koppels Pietrains groter dan 500 stuks. Deze gaan weg tegen prijzen van tegen de 60 euro. Ze worden goed gevraagd in Duitsland. Kleine koppels van 100 tot 150 stuks worden amper gevraagd.
De tegenvallende ontwikkelingen van de varkensprijs drukken toch ook hun stempel op de biggenmarkt. Er is sprake van aarzeling. De biggen zijn in verhouding met de huidige varkensprijzen te duur.
Toch is er dus vraag naar grote koppels. Ook de binnenlandse markt vraagt wel naar biggen. De conclusie is dan toch dat er wel wat optimisme is over de varkensprijsontwikkeling en dat de relatief hoge biggenprijs wordt terug verdiend met de verkoop van de vleesvarkens. De komende weken zal blijken wat de varkensnotering zal doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.