Varkenshouderij

Achtergrond 735 x bekeken 3 reacties

Biggennoteringen blijven deze week gelijk

De biggennoteringen blijven deze week gelijk. In de handel wordt echter gesproken van stroeve moeizame handel. De biggen zijn te duur in vergelijking met de huidige vleesvarkensprijzen.

De verwachting is dat op korte termijn de toeslagen omlaag zullen moeten. De toeslagen zijn de afgelopen weken, toen er sprake was van een zeer goede vraag, fors opgelopen. Handelaren die hoge toeslagen voor een lange termijn hebben vastgelegd komen in de problemen. Vleesvarkenshouders willen de huidige hoge biggenprijzen niet betalen. Op de langere termijn zullen ook de noteringen omlaag gaan, tenzij de varkensprijs ineens aantrekt. 
De export naar Oost-Europese bestemmingen loopt nog wel door. De betaling van de biggen is echter niet zelden een probleem. In Polen is veel onrust door de fraude met wegenzout. Ook de Duitse markt krijgt daar een tik van mee.
Prognose: stabiel tot dalend.

Laatste reacties

 • John*

  nog drie weken doorbijten dan is het pasen, daarna komt er weer meer vraag naar vlees. Maar ook wij zijn schuldig aan de matige ontwikkeling van de prijs: nu de varkens zwaarder gemaakt wordt door de dure biggen merken de slachterijen nog niets van een kleiner aanbod aan vlees. Breng het aflevergewicht terug, koop 10% minder biggen of laat de afdeling een week leeg.

 • mester

  John, je heb gelijk om op die manier de biggen prijs naar beneden te krijgen,
  ondanks ik mester ben is echt de beste manier om de vette prijs naar boven te zetten ipv elkaar uitmelken. als de fokker niets verdient houden er dadelijk nog meer op en worden goede biggen schaars waardoor er nog meer aan biggen getrokken wordt.
  rabobank heeft wel mooi het tekort van de vermeerderaar neer gelegd bij de mester, door prognose tewekken dat er veel te kort aan varkens zijn, opeens wil iedereen biggen en nu willen slachthuizen niet meer betalen, of verwacht jij echt dat er dadelijk meer betaald gaat worden ?
  ps tussen moeten betalen en gaan betalen zit wel een verschil.

 • Gebr.hendrikx

  Reacties van rabobank neem ik al jaren niet meer serieus.Als ze denken alles zo goed te kunnen voorspellen kunnen ze beter zelf varkens gaan houden ipv mensen blij te maken met een dooie mus en verkeerde reacties van mensen hierop die deze glazen bol fabeltjes nog geloven.Hetzelfde geldt voor de fokkerijorganisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.