Varkenshouderij

Achtergrond 1092 x bekeken

Biggenhandel begint moeizamer te lopen

De biggenprijzen blijven deze week gelijk.

De biggenhandel ondervindt in toenemende mate weerstand tegen het huidige prijsniveau. Vooral voor kleine koppels biggen van minder dan tweehonderd stuks is moeilijk plek te vinden. Grote koppels lopen nu nog wel.
Dit is een gevolg van een groeiend aanbod van biggen. Dat laat de prijzen onder druk komen. Het huidige prijsniveau is voor zeugenhouders nog steeds goed. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar liggen de biggennoteringen € 11,50 hoger.
Voorlopig houden de biggennoteringen stand, maar de vraag is wel hoe lang nog. De stagnerende varkensprijsontwikkeling is wat dat betreft geen steun in de rug. Vandaag verlaagde Van Rooi Meat zelfs zijn prijs nogal onverwacht met 2 cent. Ook voor komende week wordt verwacht dat de varkensprijzen in Duitsland gelijk blijven. De verwachte prijsstijging komt nog steeds niet.
Prognose: gelijk of dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.