Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Lichte daling in aanbod vleesvarkens

De Vion-varkensprijs blijft opnieuw steken op €1,61 per kilo, inclusief de 4 cent toeslag. De prijs blijft hiermee onveranderd sinds vorige week.

In Duitsland bleef de ISN-prijs ook onveranderd op €1,60 per kilo. De ISN- slachtzeugenprijs is vastgesteld op €1,37 per kilo, dat is plus 3 cent ten opzichte van vorige week.
De NVV-producentenreferentieprijs is in week 9 vastgesteld op €1,54. Het aanbod vleesvarkens is niet al te groot, maar de situatie voor slachterijen is nog niet nijpend genoeg om de prijs per kilogram te willen verhogen. Met het huidige aanbod kunnen de slachterijen de prijsafspraken met de afnemers blijkbaar nog nakomen. Met een aanhoudende hoge biggenprijs kiezen veel varkenshouders er echter voor om de biggen niet op te leggen. Naar verwachting zal het aanbod vleesvarkens daarom de komende tijd iets afnemen. De vraag is of er dan beweging komt in de varkensprijzen.
Prognose: prijs gelijk.

Èmmy Koeleman

Laatste reacties

  • Jonas Brabant

    .

  • mester

    Vion heeft vorige week ook weer 1 ct extra nabetaald, van rooi plus 2 dus de rest moet ook omhoog, kleiner aanbod maar basisprijs verhogen ho maar, ze hebben op dit moment geen excuus, oja het is geen bbq weer.
    En Wat lees ik hierboven, 'dat ze de prijsafspraken nog na kunnen komen'. had die duiters vorige week niet over, prijsafspraken met afnemer dat maak ik niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.