Varkenshouderij

Achtergrond 1565 x bekeken

Hendrix UTD introduceert nieuw zeugenmanagement

Boxmeer – Een nieuw zeugenmanagementsysteem laat per kengetal zien in hoeverre deze afwijkt van de norm en rekent per afwijking uit hoeveel euro’s het kan opleveren als de zeugenhouder hierop maatregelen neemt.

Het managementprogramma Diva Explore is door Hendrix UTD en Agrovision ontwikkeld. Het programma zet bedrijfsdata die de varkenshouder in zijn eigen zeugenmanagement-programma heeft ingevoerd om in verbeterpunten voor de langere termijn en de financiële effecten hiervan.
Het systeem bestaat uit een operationele en een organisatorische cockpit. Deze geeft op basis van de meest recente cijfers die de varkenshouder in zijn managementsysteem heeft ingevoerd, het verloop van een aantal – zelf te selecteren – praktische kengetallen. Bijvoorbeeld de uitval of de planning in de dek-/kraamstal. Op die manier kan de varkenshouder direct bijsturen.
Voor het maken van strategische bedrijfskeuzes is er de organisatorische cockpit. Die geeft informatie waarmee de zeugenhouder gericht kan werken aan het verbeteren van zijn bedrijfsprocessen en bedrijfsrendement.

Of registreer je om te kunnen reageren.