Varkenshouderij

Achtergrond 1119 x bekeken

Biggenprijs stijgt niet meer

De biggenprijs heeft voorlopig zijn hoogste stand wel bereikt. De biggennoteringen blijven voor het merendeel gelijk deze week.

Uit de handel valt te beluisteren dat de ’wildigheid’ er voorlopig vanaf is. De markt keert terug naar redelijk normale verhoudingen. Kleine koppels biggen zijn moeilijker af te zetten dan enkele weken geleden het geval was.
Toch zijn de biggen aan de dure kant. Met een prijs van pakweg 60 euro moet er een beste prijs (rond de € 1,80 per kilo geslacht) gemaakt worden voor de vleesvarkens, om winst te maken als vleesvarkenshouder. Voorlopig lijkt die vleesvarkensprijs nog niet in zicht. De prijs wil de horde van € 1,60 nog niet echt nemen.
De export van biggen ligt op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar. Per week gaan ruim 100.000 biggen de grens over. Vanuit Oost-Europese landen is er een redelijke vraag. Duitsland blijft de grootste afnemer.
Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.