Varkenshouderij

Achtergrond 1290 x bekeken

Biggennoteringen lijken op hun top

De biggennoteringen vertonen deze week nog een stijgende tendens. DPP doet een halve euro bij de prijs. En ook Vion doet dat.

De NVV verhoogde de basisnotering vrijdag nog met een euro, en ook de beurs deed vrijdagavond een euro bij de notering.
Uit de markt komen nu andere geluiden. Begin van de week gingen de biggen nog voor prijzen rond de 60 euro de grens over. Dat lijkt voorlopig even over. In landen als Polen en andere Oost-Europese bestemmingen ontstaat steeds meer weerstand. De prijs is dan ook al een euro of 3 à 4 gezakt.
Dat heeft natuurlijk ook te maken met de stagnerende varkensprijs. Die is de laatste weken blijven hangen rond de € 1,60. Bij vleesvarkenshouders lijkt het besef nu door te dringen dat de huidige biggenprijzen wel erg hoog zijn en dat het moeilijk zal zijn daar een marge op te maken. Zeker nu ook de voerprijzen niet meer dalen.
Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.