Varkenshouderij

Achtergrond 2033 x bekeken 5 reacties

Tönnies verlaagt varkensprijs met 5 cent

Rheda Wiedenbrück - Het varkensvleesconcern Tönnies verlaagt zijn varkensprijs vandaag met 5 cent naar €1,68 per kilo geslacht-gewicht exclusief btw. De noteringen van de Duitse Vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch en Vion Nord volgen de Tönnies-prijs.

Het Duitse aanbod van vleesvarkens is ruim voldoende voor een beperkt aantal slachtdagen. Eind volgende week zijn sommige varkensvleesbedrijven al één of meerdere dagen gesloten. Tussen Kerst en Oud en Nieuw vallen ook nog wat slachtdagen uit. De verkoop van varkensvlees valt tegen vlak voor de feestdagen. Tönnies kondigde afgelopen woensdag al aan zijn varkensprijs te willen verlagen. Dat heeft de afzet van varkensvleesproducten niet bevorderd.

Laatste reacties

 • niet

  lees geen commentaar dus alle varkenshouders zullen het er wel mee eens zijn.
  prettige kerstdagen!!!!

 • kalkar

  Tsja,.....komt nooit meer goed, heb ik wel eens eerder gezegd......

 • kalkar

  Langzame dood...... maar sterven doen we allemaal, uiteindelijk.....

 • kalkar

  De Duitsers vochten op het laatst ook niet meer......

 • kalkar

  Een heel beetje subsidie gelijk die koeieboeren zou wel helpen.....

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.