Varkenshouderij

Achtergrond

Opbrengst biggen stijgt niet

Ondanks een krapper aanbod en een betere afzet, brengen biggen deze week niet meer geld op dan vorige week.

De DPP-notering blijft onveranderd op 34 euro per stuk. Dat is nog maar een halve euro per dier meer dan een jaar geleden, terwijl de voerkosten van vermeerderingszeugen en biggen veel hoger liggen dan een jaar geleden. Vleesvarkenshouders willen door de daling van de varkensprijzen met 2 cent per kilo zeker niet meer voor biggen betalen. Hun saldo of voerwinst daalt door de stijging van de voerkosten.

Voor export leveren koppels biggen van 100 stuks tussen 45 en 46 euro franco exportplaats op. Voor grote koppels van 600 tot 700 dieren betalen handelaren meer dan 50 euro per stuk franco exportplaats.

Alleen een stijging van de varkensprijs kan tot een hogere opbrengst van biggen leiden. Dat is voorlopig nog niet het geval. Volgende week is de laatste volle werkweek bij de slachterijen. Daarna gaan zij enkele dagen dicht als gevolg van de feestdagen.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.