Varkenshouderij

Achtergrond 1212 x bekeken 2 reacties

Binnenlandse verkoop biggen beter

De afzet van biggen loopt in het binnenland beter dan in het buitenland. Vleesvarkenshouders in het buitenland houden de boot even af. Zij vinden Nederlandse biggen te duur als gevolg van de dalingen van de varkensprijzen in de afgelopen weken.

Exporteurs kunnen de dieren zodoende moeilijk verkopen in het buitenland. Nederlandse biggen die wel naar het buitenland gaan, leveren deze week zeker niet meer geld op dan in vorige week. Koppels van 100 stuks noteren €45 tot €46 per stuk franco exportplaats. Grote koppels van 600 tot 700 stuks noteren net iets meer dan €50 per stuk.

Ondanks de iets beter lopende afzet in het binnenland, noteert de DPP onveranderd op €34 per stuk voor biggen. Daarmee komt deze prijs voor het eerst dit jaar onder het niveau van dezelfde week een jaar eerder. Vorig jaar lag de DPP-biggenprijs op €35,50 per stuk. Ten opzichte van de notering van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) ligt de DPP-biggenprijs nog €9,50 per stuk lager.

Prognose: prijs gelijk

Laatste reacties

  • wimpy

    deze week 180 biggen naar duitsland 63 euro per stuk klinkt heel anders en t is nog waar ook

  • voortman

    Je kunt de NVV-prijs niet 1:1 vergelijken met de DPP. Gewicht, koppelgrootte en BTW-voet verschillen. Je mag van een VAKblad aannemen dat ze in een artikel geen appels met peren gaat vergelijken (toch?).

    p.s waarom staan in de kolom 'zie ook' altijd (hele) oude berichten, soms wel van een paar jaar terug? Dit voegt toch niets toe aan een actuele site?

Of registreer je om te kunnen reageren.