Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Afzet van varkensvlees loopt niet goed

De stemming op de afzetmarkt voor varkensvlees is niet vrolijk.

Voor de komende dagen verwachten slachterijen een daling van hun opbrengsten van 8 cent per kilo. Daardoor zullen de Duitse en Nederlandse varkensprijzen komende vrijdag en volgende week verder dalen. Deze week halen alle slachterijen 5 cent van hun basisprijzen af. Daarmee komt de totale prijsdaling sinds begin oktober uit op €0,25 per kilo. Zo'n grote daling is sinds het varkenspestjaar 1997 niet meer voorgekomen. Dat is geen goede start voor de eerste weken van het nieuwe jaar. Dan loopt de afzet van varkensvlees meestal ook al niet best.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

  • dekil

    Dit is dus een persbericht van Vion en geen objectieve marktweergave. U moest eens weten hoe er voor de 'vrije' varkens gevochten word.
    De markt is gewoon goed vragend. Natuurlijk vallen enkele slachtdagen uit, maar dat is geen probleem, dat weten we een lang van te voren. Het is alleen weer een argument om de prijs voor langere tijd te drukken. En dat is niet nodig. Er is jammer genoeg onvoldoende marktwerking.

  • varkenshouder1

    Is dit nu in het belang van Boerderij om zulke berichten te plaatsen. Vrijdag onveranderd. Inderdaad een persbericht van de grote slachterijen. Wanneer houd Boerderij hier eens mee op !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.