Varkenshouderij

Achtergrond 1638 x bekeken 4 reacties

Van Rooi Meat wijkt af van Vion met varkensprijs

Het varkensvleesbedrijf Van Rooi Meat verlaagt zijn varkensprijs voor deze week met 1 cent naar €1,73 per kilo geslacht gewicht. Daarmee wijkt het concern af van zijn Nederlandse en Duitse concurrenten, die allemaal 3 cent per kilo van hun prijzen afhalen.

Varkensvlees gaat goed prijshoudend van de hand. Met de feestdagen in zicht brengen varkenshazen 10 tot 20 cent per kilo meer op. De vraag naar varkensnekken is ook goed. Het aanvoer van vleesvarkens is weliswaar groter dan in voorgaande weken, maar slachterijen nemen dat aanbod goed op. Slachterijen die hun prijzen met 3 cent verlagen, verbeteren hun marges zodoende. Zij spreken zelf van het gedeeltelijk compenseren van het verlies in de afgelopen maanden.

Prognose: de prijs daalt.

Laatste reacties

 • Gebr.hendrikx

  Maar goed dat v.Rooi er nog is en steeds meer gaat slachten!

 • niet

  Knap hoor nu al aangeven dat de prijs gaat dalen. Hoop dat de varkenshouders zo wijs zijn om ze te verkopen voor de 1.83 anders laten liggen. Zijn weinig varkens maar ze willen niet betalen!!! Zelf de zakken vullen.

 • marieke1

  Goed zo van Rooi, daar kan Vion nog iets van leren want daar bepaalt Duitsland de prijs. (-3)

 • kenner

  die slachthuizen zullen best zelf varkens gaan houden , marges voor de boer zijn er al lang niet meer , nu , in Nederland stoppen elke dag 5 boeren , de dag komt dichterbij

Of registreer je om te kunnen reageren.