Varkenshouderij

Achtergrond 2506 x bekeken 4 reacties

Tönnies verrast met verlaging varkensprijs

Het Duitse vleesconcern Tönnies verrast vleesvarkenshouders en -handelaren met een verlaging van zijn varkensprijs met 3 cent naar €1,80 per kilo geslacht-gewicht vanaf komende maandag.

Het aanbod van vleesvarkens is niet groot in Duitsland met 94 tot 95 procent van de capaciteit. Bovendien gaat varkensvlees goed prijshoudend van de hand. De Duitse varkenssector rekende dan ook op een onveranderde tot iets hogere varkensprijs.

Tönnies gaat met zijn prijsverlaging in tegen de markttrend. Het bedrijf vond dat de inkoopprijs voor vleesvarkens de afgelopen weken te hoog was in verhouding tot de opbrengst van varkensvlees. Daarom verlaagt het concern zijn varkensprijs voor volgende week. Zijn concurrenten Vion Nord en Westfleisch volgen dat voorbeeld en komen ook met hun eigen 'Hauspreisen' van €1,80 per kilo geslacht-gewicht.

Laatste reacties

 • niet

  Weer een middel om het te laten zakken!! Gewoon een weekje niet leveren aan de slachterijen die een eigen Hauspreis afgeven!!

 • bertes

  de boeren verdienen zat. de rechten worden al weer duurder, enz.

 • varkenshouder1

  De bulk retail wil dus onvoldoende betalen voor vlees. Dat is de conclusie. Die nemen het dus minder nauw met welzijn en milieu !!!!

 • John*

  eigenlijk is er geen varkensmarkt... 2 weken van te voren vragen ze hoeveel varkens je wil leveren, en de dag voor leveren vertellen ze wat willen betalen. 2 weken van te voren opgeven is leuk maar dan wel meteen de prijs erbij! voorbeeld: over 2 weken willen wij slachten voor 1,88. Hoeveel varkens wilt u opgeven. Dat is beter dan eerst hoeveel varkens wilt u over 2 weken laten slachten en daarna vertellen dat ze 1,88 opgebrach hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.