Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Opbrengst varkensvlees iets hoger

De opbrengst van varkensvlees stijgt deze week met zo'n 2,5 cent per kilo. Niet alleen de vettere onderdelen van het varkenskarkas (nekken, schouders, middels en buiken) leveren meer op, maar de opbrengst van varkenshammen stijgt ook met enkele centen per kilo.

Desondanks blijft opbrengst van hammen nog erg laag. Door de naderende feestdagen stijgt de prijs van varkenshazen ook met 15 cent per kilo. De stijging van de opbrengst van varkensvlees is een gevolg van een krap aanbod van vleesvarkens. Slachterijen krijgen hun haken lang niet vol. Desondanks verhoogt Vion zijn varkensprijs niet. Die blijft €1,83 per kilo.

De afzet van biggen loopt iets beter. Niet alleen in het binnenland stijgt de vraag naar de dieren, maar de export loopt ook beter. Buitenlandse vleesvarkenshouders leggen in oktober liever geen biggen op, maar in november wel. De beurprijs voor biggen stijgt zodoende met 50 cent naar 37 euro per stuk. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders noteert nog onveranderd op €42,50 per stuk.

Prognose: gelijke prijzen.

Eén reactie

  • boerkebrabant

    dan zal van rooi vandaag de prijs, vooruitlopend op de te verwachten en noodzakelijke prijsverhoging van duitsland vrijdag aanstaande wel verhogen.
    word ook tijd, want er zit nog veel tussen de huidige prijs en 2.00 euro

Of registreer je om te kunnen reageren.