Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijs lager dan verwacht

De biggenprijzen stijgen deze week minder dan waarop vermeerderaars eerder deze week hadden gehoopt. De DPP-notering stijgt met 50 cent naar 34 euro per stuk.

De prijzen van de beurs en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders stegen afgelopen vrijdag nog met 1 euro per stuk. De tegenvallende export houdt die stijging voor een deel tegen. Vooral Poolse vleesvarkenshouders willen niet meer voor biggen betalen. Zij vrezen dat zij die verhoging financieel gezien niet kunnen compenseren met hogere opbrengsten van hun vleesvarkens. De varkensprijzen staan onder druk en dat heeft zijn weerslag op de afzetmarkt voor biggen. De positieve stemming van begin deze week is omgeslagen naar een gedrukte sfeer.

Voor export naar Polen leveren kleine koppels Nederlandse biggen 44 euro per stuk franco exportplaats op. Grote koppels (600 tot 800 stuks) Piétrain-biggen voor uitvoer naar Duitsland met alle entingen noteren 50 euro. In Nederland liggen de prijzen tussen 48 en 49 euro per stuk.

Prognose: de prijs blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.