Varkenshouderij

Achtergrond 2116 x bekeken 2 reacties

Losse biggen niet te verkopen

De afzet van losse koppels biggen loopt zeer moeizaam. De dieren zijn niet of nauwelijks te verkopen in binnen- of buitenland. In Duitsland steeg de Nord-West-notering voor biggen maandag met 1 euro naar 52 euro per stuk.

Daardoor lijkt het of de vraag naar biggen in Duitsland goed is. Het tegendeel is echter waar: Duitse vleesvarkenshouders willen minder voor de dieren betalen, omdat zij op korte termijn een prijsdaling van hun slachtrijpe dieren vrezen. Varkensslachterijen zeggen veel geld te hebben verloren in de afgelopen weken. Zij zouden dat verlies de komende weken terug willen halen door een verlaging van hun varkensprijzen.

Alleen binnen de vaste koppelingen tussen vermeerderaars en vleesvarkenshouders loopt de afzet van biggen nog redelijk door. Daardoor blijft de DPP-biggenprijs onveranderd op €34,50 per stuk. Dat is nog €12,50 per stuk meer dan een jaar geleden. Voor de mindere kwaliteiten biggen komen de toeslagen wel onder druk.

Prognose: de prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

  • wimpy

    Losse koppels zijn er niet derk!!!!!!!!!!!! ook het aanbod vleesvarkens is te klein voor een prijsverlaging hoe graag de slachterijen het ook willen

  • Lauwers12

    raar verhaal Derk!! Dus omdat de duitse vleesvarkenshouder minder wil betalen, is de prijs met een euro gestegen. Dat ziet er dan goed uit voor de vermeerderaars voor de nabije toekomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.