Varkenshouderij

Achtergrond 5801 x bekeken

Duitse prijsdaling varkens veroorzaakt sneeuwbaleffect

In navolging van Frankrijk zagen ook de Duitse inkopers van vleesvarkens kans de prijzen voor deze week te drukken. Dit resulteerde direct in een sneeuwbaleffect, want ook in België en Nederland gaan de varkensprijzen nu omlaag.

De Duitse Vereinigungspreis ging vrijdag met 3 cent omlaag naar €1,90 per kilo. Deze prijsdaling hing in de lucht nadat in Frankrijk de prijzen in twee weken met meer dan 10 cent onderuit gingen. Bovendien dreigden de Duitse slachterijen een week eerder ook al met prijsverlagingen, maar daarin slaagden zij toen niet. Hoewel het varkensaanbod nog steeds goed wordt opgenomen, zien de inkopers deze week wel kans de prijzen te drukken. Geheel in lijn met de Duitse prijsontwikkelingen, verlagen ook de Nederlandse en Belgische afnemers hun prijzen nu met 3 cent per kilo.

Door deze prijsverlagingen raakt de grens van 2 euro per kilo verder uit zicht. Om de druk op de prijzen nog wat te verhogen dreigen slachterijen minder varkens af te nemen. Aan de andere kant geven voorspellingen aan dat het varkensaanbod langere tijd krap blijft, en dat moet de prijzen toch redelijk op niveau houden.

Prognose: dalende prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.