Varkenshouderij

Achtergrond 798 x bekeken

Dpp-biggenprijs daalt met 50 cent

De DPP-notering voor biggen daalt deze week met 50 cent naar €32,50 per stuk.

De prijsdaling is een gevolg van een moeizame afzet van biggen in het binnenland als gevolg van de dalende varkensprijzen. Bij de slachterijen brengen vleesvarkens deze week 2 tot 3 cent per kilo minder op. Ondanks deze daling loopt de afzet van varkensvlees nog dermate slecht, dat voor een verdere prijsval te vrezen valt. Dat stimuleert de afzet van biggen niet.

Buitenlandse vleesvarkenshouders hebben daarentegen meer belangstelling voor grote koppels Nederlandse biggen. Zij legden de afgelopen weken minder op, maar verwachten over vier maanden hogere varkensprijzen en willen daarvan profiteren door nu biggen te kopen. Die brengen met 50 euro franco exportplaats zo'n 5 euro per stuk meer op dan vorige week. In de voorgaande weken was de situatie omgekeerd. Toen liep de export slecht en liep de binnenlandse afzet redelijk door. Kleine koppels biggen zijn nog steeds bijna niet te exporteren.

Prognose: de prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.