Varkenshouderij

Achtergrond

DPP-biggenprijs onverwacht gelijk

De DPP-biggenprijs blijft deze week onverwacht gelijk op 33 euro per stuk. Door de sterk dalende varkensprijzen willen varkenshouders en handelaren duidelijk minder betalen voor biggen. Zij weten dat vermeerderaars het financieel gezien ook niet breed hebben, maar een prijscorrectie voor biggen is noodzakelijk om de afzet in de benen te houden.

De export van Nederlandse biggen is bovendien een drama. Buitenlandse vleesvarkenshouders hebben totaal geen vertrouwen in hoge opbrengsten voor hun slachtrijpe dieren over vier maanden. Zij leggen daarom liever even geen biggen op. Voor uitvoer leveren Nederlandse biggen 40 euro per stuk op, als ze verkocht worden. Voor het binnenland proberen handelaren 43 tot 45 euro per stuk te ontvangen.

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) hield zijn biggenprijs vorige week onveranderd, terwijl de DPP-notering zakte met €1,50 per stuk. Voor deze week daalt de NVV-prijs met 1 euro en blijft de DPP-notering onveranderd.

Prognose: de prijs blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.