Varkenshouderij

Achtergrond

DPP-biggenprijs onverwacht 1 euro per stuk omhoog

De DPP-biggenprijs stijgt deze week onverwacht met 1 euro naar € 38,50 per stuk. Dat is een forse tegenvaller voor vleesvarkenshouders. Zij hadden gerekend op een gelijkblijvende prijs.

De stijging van de DPP-biggenprijs is volgens handelaren alleen een gevolg van het in de hand houden van de toeslagen. Zij ontvangen niet meer geld voor biggen. Door grote concurrentie onder biggenhandelaren lopen de toeslagen op.

Voor vermeerderaars is de stijging van de biggenprijs een grote opluchting. Zij realiseerden in 2011 slechtere financiële resultaten dan vleesvarkenshouders. De laatstgenoemden moeten afwachten of zij geld verdienen met de relatief dure biggen.

Prognose: prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.