Varkenshouderij

Achtergrond

Biggenprijzen blijven in de benen

De biggennoteringen voor deze week blijven onveranderd.

Dat gebeurt ondanks de scherpe varkensprijsdaling van deze week. Er wordt gesproken over vlotte handel. Er is vrij veel vraag vanuit het binnenland, terwijl ook het buitenland goed in de markt blijft. Toch zijn er wat tekenen dat met name in de Oost-Europese landen als Polen er weerstand begint te komen tegen het huidige prijsniveau voor de biggen. Toch zijn de biggenhandelaren over het algemeen positief over de huidige markt. De verwachting was toch dat de handel meer last zou hebben van de scherp gedaalde varkensprijs.

Dat dat niet zo is, wijst op een zeker optimisme in de markt. Vrij algemeen is toch de verwachting dat de huidige prijsdaling van de varkens van tijdelijke aard zal zijn en dat de varkensprijs zich vrij snel zal herstellen. Als de varkensprijs echter verder daalt, zal de biggenprijs moeten volgen.

Prognose: gelijke prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.