Varkenshouderij

Achtergrond 208 x bekeken

Biggennoteringen stijgen nog licht

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met € 0,50 naar € 37,50 per stuk. De stijging is te beoordelen als het volgen van de beursprijs van afgelopen vrijdag.

De NVV hield vrijdag de notering ongewijzigd. De handel spreekt van ongewijzigde prijzen voor de biggen ten opzichte van vorige week. Het aanbod is niet al te ruim. Nogal wat vermeerderaars zijn gestopt met hun bedrijf. Dat geldt niet alleen in Nederland, maar ook op Europese schaal.

Rabobank schat in dat er eind vorig jaar 9 procent minder zeugen in Europa waren dan eind 2010. De overblijvende zeugenhouders kunnen die daling niet goedmaken met een productiestijging.

De voortekenen wijzen er op dat de varkensprijs volgende week verder daalt. Een verdere stijging van de biggenprijs lijkt dan ook niet aan de orde voorlopig. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 10,50 per stuk hoger dan een jaar geleden.

Prognose: biggen gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.