Varkenshouderij

Achtergrond 249 x bekeken

Biggennoteringen blijven maar stijgen

De biggennoteringen gaan met 3 euro omhoog. De DPP-notering staat op € 41,50. Handelaren spreken van een krap aanbod van biggen en een aantrekkende vraag. Dat resulteert in hoge biggenprijzen van 60 euro en meer.

In binnen – en buitenland is er vraag naar biggen onder invloed van de stijgende vleesvarkensnoteringen. Ook de optimistische voorspellingen voor de rest van dit jaar over de varkensprijsontwikkeling en de dalende trend van de voerprijs zorgt voor een optimistische stemming.

Vleesvarkenshouders speculeren met de huidige hoge biggenprijs wel op een zeer hoge varkensprijs. Het is de vraag of die prijs wordt gerealiseerd. Het kan een drama worden voor de vleesvarkenshouders.

Voor de vermeerderaars is het huidige prijspeil een zegen. Drie maanden geleden stond de DPP-notering nog op € 23,50. De biggenprijs is vergeleken met de zelfde week vorig jaar twee keer zo hoog.

Prognose: verdere stijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.