Varkenshouderij

Achtergrond

Wachten op betere vleesprijzen

De DPP-biggennotering komt niet van zijn plaats. De biggenafzet loopt moeizaam.

De laatste weken was er sprake van iets meer vraag uit oostbloklanden. Verschillende vleesvarkenshouders wilden biggen opleggen om ze nog voor Kerst slachtrijp te hebben. De prijsvorming liep daardoor iets beter. Dat effect is echter al weer uitgewerkt. Biggen die nu worden opgelegd zijn pas na Nieuwjaar slachtrijp. Januari is geen goede vleesafzetmaand; vleesvarkenshouders zijn dus niet gretig om nu biggen te kopen.

Daar komt bovendien bij dat de vleesprijzen al weken lang niet van hun plaats komen. Er gaan zelfs geruchten dat de Duitse slachterijen de prijs tot de jaarwisseling gelijk willen houden. Dat heeft wel tot gevolg dat ook de biggenprijs niet van zijn plaats komt.

Prognose: gelijk

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.