Varkenshouderij

Achtergrond 252 x bekeken 31 reacties

Vion volgt Duitse varkensprijs

Vion volgt zijn Duitse concurrenten met zijn varkensprijs. Die blijft deze week voor de zevende keer op € 1,53 per kilo geslacht gewicht. Vraag en aanbod van vleesvarkens zijn goed in evenwicht met elkaar. Varkensvleesbedrijven verliezen in ieder geval geen geld aan het slachten. Zij willen vleesvarkens graag aan de haak slaan met de huidige varkensprijzen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Geldsmijter

  Over een maand smijten varkenshouders indirect weer 5 miljoen euro neer op de beurzen in Den Bosch en Hardenberg. Zo slecht gaat het dus niet, anders vierden we niet van deze feesten. Het kan domweg niet op.

 • no-profile-image

  mij

  doe jij er ook aan mee dan??????????

 • no-profile-image

  boerke

  vion heeft minder moeite met zakken als stijgen. maar dit wist iedereen natuurlijk al wel. van rooi zal wel weer het goede voorbeeld moeten geven, mischien woensdag ?

 • no-profile-image

  Jan

  Je verdient als varkenshouders meer door de beurs te boycotten dan de slachterij of supermarkt. Maar nee hoor, NVV en LTO doen zelf aan de geldsmijterij mee als standhouder. Hoe hypocriet kan je zijn? Stel maar eens een daad i.p.v. oeverloos vergaderen.

 • no-profile-image

  john

  wat onze 'contacten' doen op de beurs vergeten wij als primaire sector: investeren in marketing.

 • no-profile-image

  drientje

  Welke marketing bedoel je John.
  Laten we als primaire sector maar eens een signaal afgeven door geen stand te hebben
  op de beurs.
  Drientje,Twente

 • no-profile-image

  john

  een deel van je omzet investeren in betere bekendheid van je product en laten zien dat je er bent! anders verkoop je niets! Weg/meegeven zoals wij doen kan altijd nog! Een varken is niet zomaar een varken, elk varken heeft zijn eigen verhaal. Wanneer zijn wij als sector eens een keer aanwezig op huishoud beurzen en braderiën? Laat onze potentiële klanten maar eens zien hoe wij onze dieren houden en welke producten we ervan maken.

 • no-profile-image

  Varkenshaas

  NVV staat niet op de beurs van Den Bosch. Die geven dit jaar dus toch het voorbeeld om niet met geld te gooien !!!

 • no-profile-image

  vleeseter

  Niet op beursen gaan staan is geen optie
  juist promoten is van belang
  Kijk eens in restaurants wat de keuze is aan varkensvlees, weinig dus,
  daar liggen de kansen.
  Zie bij veel van onze kennissen die varkens houden dat er neveninkomsten bij komen, zoals kamperen bij de boer of dat een deel van de boerderij verbouwd wordt als vakantiewoning, een vakantiewoning die voldoet aan deze tijd dus een mooie keuken en prima sanitair loopt als een trein, vaak zijn daar mensen uit de stad die geen enkel idee hebben wat varkens houden voorstelt en weer naar huis gaan met veel meer begrip voor het product varkensvlees.
  Varkensvlees is een prima product.
  voor alle vleessoorten telt het antibiotica verhaal, veel mensen begrijpen daar niets van, daar zullen de producenten nog een verandering teweeg moeten brengen

 • no-profile-image

  jaap


  Ik kan me wel iets voorstellen om een duidelijk signaal af te geven aan de periferie van de varkenshouderij!!!, Ik ga in ierder geval tegen mijn afnemers en leveranciers zeggen dat ze beter weg kunnen blijven van de vakbeursen, Ben toch niet van plan om te gaan (geen geld om te investeren)!
  Als alternatief zou het beter zijn als ze een donatie doen aan Varkens Vandaag.
  Ik vind namelijk dat deze club al meer positieve dingen gedaan heefd voor bekendheid en promotie van varkens en varkensvlees als nvv en (z)lto samen.

 • no-profile-image

  Kees

  Zo is dat Jaap, we geven 5 euro per varken uit aan advisering/marketing en denken allemaal dat niet wij, maar de buurman dat betaald. Een euro per kilo varken is belangrijk, maar de voorkant minstens net zo belangrijk. Van 3 beurzen naar 1 en van 500 voorlichters naar 100 scheelt de sector tientallen miljoenen euro's.

 • no-profile-image

  WW

  Volgens mij hebben we maar weinig te bepalen, of er wel of geen beurs bepaalt de varkenshouder niet, of er 100 of 1000 man de boer op gaat bepalen wij niet. We bepalen zelf of we naar de beurs gaan of dat we al die goede mensen met goede bedoelingen thuis ontvangen om aan ons te duur voer te verkopen. Maar ik denk niet dat als ik niet op de beurs kom dat deze niet door gaat en als ik nee zeg tegen een voer verkoper dat er dan eentje minder is. Wat bepalen we zelf: De varkensprijs als we het eens zijn met elkaar maar dat zijn we niet dus laten we ons de laatste maand lekker bij de poot nemen. We roepen allemaal wel maar we doen er zelf maar heel weinig aan.

 • no-profile-image

  Jopie Snel

  WW.Haarle,wat voor suggesties heb jij dan om de varkensprijs om hoog te krijgen.Ik zelf ben voor distributiecenta van de supermarkten op slot te gooien,kunnen ze niks meer bevoorraden.Dit zal ze `t meeste pijn doen.Dat overleg wat Wyno en Annechien met hun gehad hebben zet ook geen zoden aan de dijk.

 • no-profile-image

  vleeseter

  Inderdaad of je nu wel of niet betaalt de beurs gaat wel door.
  Het is en blijft een feit dat veel mensen niet of weinig varkensvleeseten omdat het gewoon niet in is, en dat moet veranderen, dat zal niet simpel zijn.
  Neem gisteravond het programma Hermans kookschool of zoiets, hij gaat werklozen opleiden voor de horeca
  de les is werken met varkensvlees, een goed initiatief zou je denken, ware het niet dat hij werkt met speciaal varkensvlees van varkens die buiten hebben gelopen, speciaal gefokt en gevoerd worden, en de eind conclusie is dat men niet in de gaten heeft dat het varkensvlees is, omdat door het heel anders houden de smaak niet te herkennen is als varkensvlees. Dus eigenlijk zegt men in dat programma dat de varkens die onder reguliere omstandigheden gehouden worden niet te pruimen zijn. En daar zit dus een groot punt, ga zelf eens uit eten in Nederland of Duitsland dan valt meteen op het enorme verschil in de kwaliteit en de kwantiteit is in Duitsland toch de hoeveelheid bepalend, (krijg je nooit op) is de kwaliteit in Nederland veel belangrijke daar moet het aandachtspunt liggen, varkensvlees dat in Nederland gegeten moet worden, moet beter van smaak worden, moet zat kunnen, kocht gisteren 400 gram dunne speklappen, gemarineerd, prijs 4 euro, dus een euro per ons, een kilo is dus 10.00 euro neem 2 euro winst voor de supermarkt bij een prijs die de boer krijgt van 1,53 per kilo blijft er nog bijna 6,5 euro tussen zitten
  daar moet toch nog een deel van de naar varkenshouders heen kunnen

 • no-profile-image

  Hans

  @vleeseter, achterhoek, koop geen gemarineerd vlees, want vlees met een geurtje of een kleurtje kun je mooi marineren en de moderne mens heeft het nooit ene keer in de gaten. Bovendien is het de bedoeling dat vanwege kwaliteits eisen meer vlees wordt afgekeurd. Hoe minder vlees er van eeen varken komt, des te meer varkens ben je nodig. En ga zelf is een goed stuk vlees marineren, zout, sambal, knoflook en ketjap. 't Zjn toch uiteindelijk je eigen varkens? dan ga je toch geen genoegen nemen met mindere kwaliteit? vlees met een maskertje!!!!

 • no-profile-image

  Janssen

  Wanneer we aan de voorkant in luxe en weelde baden met honderden gratis "adviseurs" langs de weg, tientallen miljoenen over de balk smijten voor reclame, wie verwacht er dan enig inlevingsvermogen aan de achterkant bij de retail. Ik niet. We roepen graag van actie, maar doen het toch niet collectief, zinloos gelul in de ruimte dus. De periferie weet al lang dat boeren elkaar graag te wijs af zijn, maar ondertussen geen enkel collectief ondersteunen.

 • no-profile-image

  vleeseter

  Inderdaad nooit over nagedacht, dat gemarineerd vlees misschien van mindere kwaliteit is, maar marineren doe ik zelf ook wel hoor, maar dit zag er lekker uit en had vanwege tijdgebrek een lapje snel gaar vlees nodig, meestal heb ik meer tijd, en bereidt dan alles wel zelf, Het smaakte wel prima, en was snel klaar, Ook ik verbaas me net zo als janssen dat er zoveel geld naar reclame gaat terwijl dat ook in mijn ogen onzin is, krijg dus geen reclame in de brievenbus en zap wel even naar een andere tv zender tijdens de reclame, maar wel blijft overeind staan dat varkensvlees een slecht imago heeft en dat vindt ik jammer, een goed gebraden karbonaatje is net zo lekker als een biefstukje.
  Voor moslims en joden is varkensvlees onrein, mensen met darmproblemen krijgen ook het advies minder varkensvlees te eten de jeugd met puistjes krijgen ook vaak te horen dat ze chocolade en varkensvlees moeten mijden, tewijl niet eens bewezen is dat ze daarvan puistjes krijgen, Ook de kapitaalkrachtigen hebben meestal weinig met varkensvlees.
  Aan het imago van varkensvlees moet dus wat gebeuren, in geval van een nieuwe hartklep twijfelt men meestal niet, ook deze kunnen van een varken zijn, maar eten ho maar. Een varken is een intelligent wezen dat je veel kunt leren, man lief heeft vroeger een biggetje groot gebracht, deze zou het in de stal niet redden, het was net een hond, een koe daar in tegen heet niet voor niets domme koe

 • no-profile-image

  W Geverink

  Toen in nederland de varkenshouderij op slot werd gezet begon het fokken op de eigenschappen die niet door de regelgeving werden ingeperkt. In moordend tempo zijn we nu de dertig biggen per zeug mijlpaal voorbij. De grootste fout die gemaakt is is denk ik wel dat het varken perfect op maat is gemaakt voor de wensen van de varkenshouder en de slachterij, en dat de consument zich maar moet zien te redden met wat het eindproduct daardoor geworden is. Iemand vroeg zich af waarom er in restaurants niet meer varkensvlees wordt opgediend. Mijn eigen ervaring is dat het bijna altijd tegenvalt(lees weggegooid geld is). Een gemiddelde steak rundvlees is veel malser en sappiger en heeft meer smaak dan regulier varkensvlees en de kok kan het snel klaarmaken zonder het te verprutsen. Als het varken daarnaast ook nog afgemest is op voer dat een hele duidelijke smaak achterlaat in het vlees zoals mais kan ik het de consumant niet kwalijk nemen dat ze het varkensvlees links laten liggen.

 • no-profile-image

  Kees

  Varkensvlees is het meest gegeten vlees in Europa. We moeten allen niet gaan zeuren om te zeuren.

 • no-profile-image

  dirk

  Zo is dat Kees,niet zeuren we stoempen de burger gewoon het vlees de maag in ongeacht de smaak /kwaliteit/malsigheid!!!Mensen die denken zoals jij zien de realiteit niet onder ogen en dat is dat varkensvlees elk jaar minder mals is geworden laat staan dat er enige smaak aan zit.Ik bezorg veel vlees en hoor niets anders als wat ik zojuist schreef.De consumptie daalt en zal verder dalen oa. omdat bepaalde groepen gelovigen dit niet mogen eten .Laat die groepen nou juist de grootste bevolkingsgroei veroorzaken en zie hoeveel varkensvlees er over 10 a 20 jaar nog nodig is.

 • no-profile-image

  Burger

  Dirk is duidelijk één van de zeurzakken, eerst zeggen dat het vlees malser moet en dan de relatie leggen met anders gelovigen. Ik help je even uit de droom Dirk, Moslims en Joden gaan ook geen vlees eten als het malser wordt. Ik vind varkensvlees (van de slager!) superlekker.

 • no-profile-image

  Vermeerderaar

  Vroeger gingen we massaal naar de kerk. De jonge generatie niet meer! als de nieuwe generatie in de moslim landen ook van de religie afstapt is het varkensvlees niet aaaaan te slepen!!!

 • no-profile-image

  vleeseter

  Toch heeft Dirk wel een beetje gelijk, hoe vervelend dat misschien ook is, maar varkensvlees moet deels weer smakkelijker gemaakt worden, Ik haalde jaren geleden vlees bij de C1000 van de een op de andere dag was het vlees van deze super niet meer te pruimen, waarbij ik wel moet vermelden dat het ook telde voor rundvlees na 3 uur sudderen in de pan, was het een taaie schoenzool en voor het varkensvlees telde droog droog droog, terwijl ik me toch wel bij de redelijke koks inschaal,
  Het vlees van de slager is duidelijk beter, maar dat verschilt per dag, en het prijskaartje is ook duidelijk hoger,
  De kiloknallers en plofkippen, is helemaal zonde van de tijd die je er insteekt maar we moeten ook wel op de centjes letten, dus eten we meestal een keer in de week spagetti, sla met een saus van rundergehakt, een dag pannenkoeken met ontbijtspek, een dag frituurpan thuis
  dan een dag karbonade met aardappels en groente, ook is er nog een dag voor kipfilet met gebakken aardappels en groente houden we twee variabele dagen over voor bijv. nasi cq bami een biefstukje en soms ook vis, zo modderen we ons de week weer door, inderdaad het karbonaatje van de slager is dan echt wel beter, maar het blijft kunnen we het betalen, en dan is het gewoon jammer dat bij verschillende supermarkten de kwaliteit van het vlees echt slecht is

 • no-profile-image

  john

  ik vind het niet gek dat het karbonaatje aan kwaliteit ingeboet heeft, een occasion die 10 eigenaren gehad heeft ook niet meer de kwaliteit zoals hij uit de fabriek kwam.. akkerbouwer > graanhandel > mengvoerfabriek > vermeerderaar > handelaar > vleesvarkenshouder > handelaar > slachterij > vleesverwerker > groothandel > supermarkt > consument. Allemaal partijen die het stukje karbonade in bezit hebben en er iets aan willen verdienen. Ik denk dat er zeker een markt is voor vlees met een gewaarborgd productieproces, met als doelstelling smaakbeleving door de klant. Door het uitschakelen van alle ''tijdelijke'' eigenaren hoeft het eindproduct niet eens zoveel duurder te zijn dan zoals we het nu op de markt brengen.

 • no-profile-image

  bas

  John wat een onzin. En welke schakel zou je er dan tussen uit willen laten zodat het vlees beter smaakt?

 • no-profile-image

  varkensboer oost

  de heflt van het varkensvlees smaakt
  en stinkt naar beer
  Laten ze daar maar wat aan doen
  ik weet dat het berengeur is maar een buurvrouw dacht het niet goed meer was

 • no-profile-image

  pj

  Hoor ook steeds meer klachten dat het varkensvlees van de supermarkten wel eens stinkt en mensen dit dan niet meer durven te kopen.Slachterijen zullen de reukproeven serieuzer moeten gaan doen anders zorgt het niet meer castereren tot de ondergang van de varkenshouderij ipv positieve plubiciteit van de duurzame concepten!

 • no-profile-image

  john

  bas r, er hoeven geen schakels uit wel een betere samenwerking om een kwalitatief goed eindproduct af te leveren. integreren dus of alles in eigen hand.

 • no-profile-image

  boereke

  Eindelijk al een paar boeren die inzien dat niet casteren de doodsteek van de varkenshouderij word door VEEL mindere consumptie door dat stink vlees

 • no-profile-image

  pj

  En niet te vergeten:De onverkoopbaarheid van berenhammen in de meeste landen en de berenmesters worden steeds afhankelijker van slechts enkele afnemers die alleen beren kunnen gebruiken in concepten.
  Vraag me trouwens af of een ingreep van slechts enkele seconden op zeer jonge leeftijd afschaffen opweegt tegen het nadeel van vechtende en rijdende beren met kreupelheid tot gevolg?!

 • no-profile-image

  varkensboer oost

  Ik roep het al zeker een jaar. dit gaat niet goed. Bij het barbeqdfuen is zeker een of
  2 stuks stinkvlees. Je ruikt het van verre
  de plus haalt het van tonnies ook al eens
  geklaagd. Nee ze krijgen geen klachten
  kan ook niet want de consument weet niet
  dat het berenvlees is en gooit het weg

Laad alle reacties (27)

Of registreer je om te kunnen reageren.