Varkenshouderij

Achtergrond 681 x bekeken 12 reacties

Prijs varkensbrok daalt

De LEI-prijs voor varkensbrok daalde in september met €0,20 naar €28,45 per 100 kg. De prijsdaling is een gevolg van lagere graanprijzen.
Varkenshouders hoopten op een grotere prijsverlaging van varkensbrok, maar komen bedrogen uit. Voor een forse prijsverlaging moeten de graanprijzen verder dalen. Dat is nog niet het geval. Daardoor blijft de LEI-notering voor varkensbrok toch nog redelijk dicht in de buurt van het recordniveau van €28,70 per 100 kg in afgelopen zomer.
De Europese tarweprijzen handhaven zich op een te hoog niveau ten opzichte van de wereldmarktsituatie. Het is wachten op een rust op de markt in de Verenigde Staten. Het aanbod van mais en gerst is ook beperkt, waardoor deze producten duur zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hart voor de Varkensboer

  dus de varkensboeren hier moeten wachten tot de markt rustig is in Amerika?

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Ik koop voer op recept, scheelt geen 20 cent maar 5 euro per 100 kg. Dat schiet tenminste lekker op.

 • no-profile-image

  eric

  Inderdaad de daling is maar beperkt terwijl de daling van het graag al langer aan de gang is ook de laatste weken daalt de mais prijs snel, verder lees ik ook op de boerderij site de men in Hongarije het graan en mais moeilijk kwijt kan en slecht betaalt word, je zou zeggen dat hier de binnenlandse voerfabrikanten toch wel op in moeten springen ,hier zit gezien de marges nog behoorlijk wat geld!!!

 • no-profile-image

  boerke

  varkenshouder gelderland, als jou voer nu 50 euro per ton goedkopper is als voorheen, betaalde je eerst veel en veel te veel , of je hebt nu zand iplv voer, of je vergist je en scheeld het 5 euro per ton

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Wie niet exact de receptuur van zijn voer kent en op grondstofprijzen vergelijkt, betaald per saldo veel en veel teveel. Varkenshouders die nu nog steeds doorontwikkelen houden deze kennis voor zichzelf, anders raken ze hun voorsprong kwijt. Denk daar eerst maar eens goed over na Boerke en dan begrijpt je het wel. Jouw voerleverancier wil ook graag een ton op de beurs in Den Bosch kunnen uitgeven en jouw voorlichters kosten meer dan een ton per jaar. Met dank aan de trouwe volgelingen.

 • no-profile-image

  boerke

  varkensboer gelderland, ik betaal nu voor mijn drachtig zeugenvoer 265.35 euro/ ton excl btw en advieskosten, dit is niet het goedkoopste voer wat onze leveracier in zijn pakket heeft, met dit voer spenen we zonder problemen 31 biggen zeug per jaar. jij beweerd dus dat jou voer 215.35 per ton kost. daar koop je op dit moment nog maar amper tarwe voor. als je op het juiste moment hebt ingekocht mischien voor 200 euro. soya kost op dit moment ruim 300 euro. ook zal er nog wel een beetje vet in zitten en lysine ed kosten ook een vermogen. wil je het nog een beetje gemengd en gemalen en geperst hebben, dan moet je blij zijn als je voor 235 euro klaar bent. de waarheid licht normaal in het midden maar ik denk dat ie nu dichter bij mij ligt als bij jou! overigen denk ik dat je op jou manier best wel wat kunt besparen, maar geen 50 euro per ton. maar wat is jou ton prijs voor drachtig zeugenvoer?

 • no-profile-image

  boerke

  correctie. je moet blij zijn als je voer voor 265 euro ton krijgt

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  23,00 dracht / 25,50 lacto op recept, 1060 kilo voer, 29 biggen Pi.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Het is inderdaad mogelijk voor deze prijzen te voeren met een dergelijk productieniveau. Hebben ook zelf de recepten doorgesproken.Bij onze groepshuisvesting ligt de dracht ook rond 24 euro. 23 kan ik alleen redden als we flink gaan strepen in het recept, premixen etc. en als je alle zeugen in boxen vasthebben kan. Zodat je niks nodig hebt voor ondersteuning van bijvoorbeeld klauwen en voor extra energie die zeugen in de groep nodig hebben vanwege de beweging. Met minimaal 21 dgn spenen, en incl terugkomers en drachtige gelten is 1060 inclusief alles in de groep, bij deze voerprijzen in mijn ogen onreeel. Wat betreft lacto zal je een bepaalde hoeveelheid aminozuren missen voor dat geld (minder soja etc). Extra kg's voeren is een mogelijkheid, maar dat past weer niet samen met de 1060kg.

 • no-profile-image

  john

  meld je is aan voor mijnvoer.nl en je ziet meteen hoeveel je voor advies of een inefficientefabriek betaald!23,5 euro drachtvoer, 27,5 lactovoer, 38,0 speenvoer en 29,5 voor biggenvoer: allemaal standaard wel excl btw. Varkenshouderij is het omzetten van plantaardig eiwit in dierlijk eiwit en niet zoveel mogelijk varkens houden

 • no-profile-image

  Varkensboer

  Drachtvoer voor 23,00 is goed mogelijk. Wij mengen zelf het grootste gedeelte van het voer voor zeugen in groepshuisvesting met weinig beenwerkproblemen door organisch zink/selenium in aanvullend voer. Soya is in drachtvoer niet nodig en tarwegries (20% aandeel) kost €17,10 in de silo, zonnepitschroot (6% aandeel) kost €19,20. Dan komen wij op dit moment op €23,08 / 100 kg excl. btw incl. advies. Van dezelfde leverancier nemen wij ook compleet droogvoer af voor een paar oude afdelingen en dat kost €28,50. Dus waar de marge zit is wel duidelijk.

 • no-profile-image

  boer

  Bij zelf malen, mengen en opslag van de grondstoffen (rente) moeten € 2,-- kosten gerekend worden per 100kg.

  Eerlijke cijfers naar buiten brengen jongens.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.