Varkenshouderij

Achtergrond 963 x bekeken 5 reacties

Hypor verlaagt prijs fokgelten en -biggen

Hypor-dealer Hogenkamp-Dierstromen verlaagt zijn prijzen voor fokgelten en -biggen met ingang van deze week met € 20 naar respectievelijk € 234 en € 102 per stuk. De prijsverlaging is volgens directeur Johnny Hogenkamp een gevolg van de nijpende situatie in de varkenshouderij. Hij spreekt daarom van een crisiskorting op Hypor-fokgelten en -biggen. De korting geldt voor alle relaties, die dieren betrekken van de vier Hypor-(op)fokbedrijven. Concurrenten Pigture Group en Rattlerow Seghers verlagen hun prijzen voor Topigs- en Mira-fokgelten niet. "We handhaven ons prijzenschema dat de marktsituatie volgt", legt een woordvoerder van Pigture Group uit. "We zitten al op een laag prijsniveau met onze Mira-fokgelten en hebben dus al rekening gehouden met de crisis", zegt directeur Stefan Derks van Rattlerow Seghers..

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wimpy

  Je mot toch wat om der vanaf te kommen

 • no-profile-image

  toppigsfan

  zou die hyporgelten voor niks nog niet willen hebben!!!

 • no-profile-image

  Slimpy

  Stukje van Robert Bodde geeft duidelijk aan dat de Topigs-20 veel biggen eruit gooit, maar dat je er als vleesvarkenshouder niets aan hebt. Toch kruipen veel boeren graag de grootste (Topigs/VION/Rabo) in de kont. En maar klagen dat er geen concurrentie is.

 • no-profile-image

  boereke

  En wat doet toppigs?

 • no-profile-image

  Frank

  Bijzonder dat de grote vermeerderaars allen PIC, Danbred en Hypor hebben. De grootste uit Nederland houdt 50.000 Hypor zeugen en dat al jaren lang. Genetica vormt de basis van een boerenbedrijf en ook van het rendement.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.