Varkenshouderij

Achtergrond 198 x bekeken 6 reacties

Duitsers veranderen niets aan varkensprijs

Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen voor de elfde keer op rij op € 1,53 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. Het aanbod van vleesvarkens is niet eens erg groot in Duitsland. Met het mooie weer zouden barbecue-artikelen, zoals schouders en nekken, beter van de hand moeten gaan. In de varkensnotering blijkt daar niets van. Nederlandse slachterijen zullen hun noteringen volgende week dus ook niet wijzigen. Dat is jammer voor vleesvarkenshouders, omdat hun hoge voerkosten nog nauwelijks dalen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  geen slachtvarkens naar duitsland exporteren, die moeten op zoek naar varkens, dat is de enige manier om de prijs in duitsland en in sateliet land nederland de prijs omhoog te krijgen

 • no-profile-image

  JOHN

  duitsers krijgen altijd genoeg varkens om aan de verplichtingen van 1,50 per kg te voldoen! krijgen ze minder varkens dan wordt er ook minder geexporteerd naar het oostblok.

 • no-profile-image

  Marktkenner

  Een varkenshouder betaald toch ook niet meer voor zijn voer of fokmateriaal dan nodig? Slachterijen zijn net boeren.

 • no-profile-image

  boeren hebben macht

  Ze krijgen toch wel genoeg varkens, en welke mester houd nu rekening met kostprijs van hun fokker

 • no-profile-image

  Handelaar

  En welke vermeerderaar houdt rekening met de kostprijs van zijn fokker? Er is van alles genoeg, slachtvarkens, vleesbiggen, fokgelten.....

 • no-profile-image

  a mulders

  het heeft niets met kostprijs te maken, alle markten zijn volatiel,iedere dag zijn prijzen van grondstoffen anders alleen de varkens prijs is al elf weken hetzelfde,heeft nu nog steeds niemand door dat het allemaal doorgestoken kaart is,er is in noord west europa te weinig concurentie en vooral in nederland,we moeten dit toch eens voorleggen aan de nma denk ik zo.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.