Varkenshouderij

Achtergrond 40 reacties

Duitse varkensprijs voor tiende keer op € 1,53

De Duitse varkensprijzen blijven vandaag voor de tiende week op rij op € 1,53 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. Er zit totaal geen beweging in de varkensvleesmarkt, zowel niet naar boven als naar beneden. Duitse slachterijen proberen hun prijzen zo lang mogelijk stabiel te houden. Het aanbod van vleesvarkens is niet eens groot. Slachterijen vragen handelaren meer dieren te leverne. Zij verdienen dus goed aan de dieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zool

  ge ziet wel dat het helpt om wat minder aanbod te crieeren!!!!

 • no-profile-image

  pj

  Toch nog toe haalt minder aanbod niks uit want slachterijen willen gewoon niet meer betalen ook al zouden ze er graag wat meer slachten!

 • no-profile-image

  john

  rustig doorgaan zo.. geen zomerpiek gehad maar nu toch een nette varkensprijs voor biggen van 40 euro.. Jaarrond de biggen voor 40 euro en de vleesvarkensprijzen voor 1,50. dan winnen we allemaal iets.

 • no-profile-image

  boerke

  john, wat zit je toch een onzin uit te kramen. geen enkele fokker kan biggen voor 4o euro maken, en geen enkel gesloten bedrijf kan een kg vlees leveren voor 1.50 zonder er flink aan te verliezen. tenzij je niet goed kunt rekenen, en daar zie ik jou wel voor aan, volgens mij ben je helemaal geen varkenshouder maar speel je een spelletje op deze site, ik zou zeggen stop er maar mee!

 • no-profile-image

  boerke

  de enige manier om de prijzen wat omhoog te krijgen is om de duitse slachterije iets minder varkens aan te bieden, dus leveranciers van varkens aan duitse slachterije, lever er iets meer aan binnenlandse of niet duitse slachterije. alle kleine beetjes helpen, en de duitsers bepalen toch de hele europese varkensprijs. dus laat die maar eens op zoek gaan naar varkens

 • no-profile-image

  john

  de helft van de varkens in nederland liggen in afgeschreven stallen en daar is 1,50 per kg vlees en 40 euro per big voldoende voor..

 • no-profile-image

  boerke

  je praat als een kip zonder kop. in een afgeschreven stal zijn de onderhoudskosten vele malen hoger als in een nieuwe. ook de areids en energie kosten zijn hoger als in een nieuwe. ook vergeet je nog de reserveringskosten voor het in orde maken van de nieuwe milieu en welzijnseisen, over asbestsanering die ook gaat komen zal ik het maar niet hebben. jij bent zeker met de brommer naar de lagere school gegaan?

 • no-profile-image

  hans

  jullie lullen allemaal als een kip zonder kop het aanbod is te groot dat is het probleem het komt gewoon dat de ene boer vind dat hij er 500 meer hebben moet als de buurman ow ow ow wat verdienen we slecht maar overal vliegen de stallen uit de grond veel meer dan als slachterijen en groothandels en als je dus minder naar duitsland exporteerd komt het op de binnenlandse markt dus zal de prijs hier zakken zorgen voor tekort aan varkens dan zullen er betere prijzen komen !!!!!

 • no-profile-image

  john

  nee valt wel mee, zie hier al die voergeldstallen in de buurt volliggen.. boeren weten dat de hokken over twee jaar toch plat gaan en draaien nog een paar rondjes voergeld.. er zijn ook al voldoende zeugenbedrijven die al niet meer vervangen om volgend jaar de laatste big af te leveren.. zeg maar de categorie: wij zijn er over twee jaar niet meer maar elke euro die nog uit de stal komt is mooi meegenomen. Allemaal afgeschreven hokken maar wel concurrentie voor de blijvers.

 • no-profile-image

  Financieel adviseur

  Alles wat vandaag niet aan 2013 voldoet is in feite vandaag afgeschreven. Alleen de eigenaar dicht er nog enige waarde aan toe, verder niemand nog.

 • no-profile-image

  Frits

  Na 2013 wordt het niet veel beter. Dus degene die dan rijk denken te worden moeten ook achter de oren krabben. Het is al 13 jaar te krap in de varkenswereld en dat gaat mijns inziens niet veranderen.

 • no-profile-image

  pff

  Groot gelijk Frits,iedereen dacht ook dat er betere tijden gingen aankomen na 2006(einde gebonden zeugen) maar nog nooit is het zo slecht geweest ! De kosten zijn hoog(voer) en blijven stijgen(mest/energie) ! Het is vechten tegen de bierkaai met een koude sanering als gevolg ! Wie het "gevecht" overleeft is afhankelijk van verschillende faktoren(afschrijving/technische resultaten/inkomsten uit energie zoals bvb zonnepanelen/mestverwerking/ ........) !

 • no-profile-image

  varkenshouder

  er wordt hier gezegd dat danis overgenomen is door boerenbond; weet iemand iets meer?

 • no-profile-image

  Boer

  In het Voer wordt nog een tientje per varken verdient, helaas is 90% van de boeren zo close met zijn voerleverancier, dat hij er niets van terug ziet (uitgezonderd verwennerijen op beurzen en feestjes). De 10% die het voer zelf ter hand neemt, overleeft met gemak.

 • no-profile-image

  boertje

  Kan die jhon geen bij telraam krijgen

 • no-profile-image

  Boer

  En boertje Brabant een spoedcursus Nederlandse taal?

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Waren de boeren het onderling met elkaar maar zo goed eens als hun afnemers dat met elkaar zijn . En hun toeleveranciers zijn het onderling ook steeds beter eens met elkaar . Het grootste probleem voor de toeleveranciers in Nederland is dat de markt voor hun te snel krimpt . En de slechte prijzen die de boeren krijgen voor hun producten . Ze hebben moeite met vasthouden van klanten en om geld te beuren voor hun geleverde producten en diensten . Hierdoor zijn zij ook meer gaan samenwerken of gaan fuseren om zo voldoende omzet te hebben om de kosten laag te houden . En de prijs van hun product laag te houden en zo zelf ook wat te verdienen . De afnemers hebben in verleden meestal bij overschot aan capaciteit gesaneerd . Zodat zij weer bijna altijd zonder veel moeite 100% aanvoer hebben . En dus niet hoeven te vechten om meer te hebben . En zo de prijs afkunnen stemmen op de prijs van bv de varkens prijs in Duitsland . Men gaat niet meer betalen als nodig is de varkens komen toch wel . En soms is het kopen van geslachte varkens gunstiger dan varkens die men tekort heeft extra duur te betalen en zelf te slachten . Als men dan onderling goed eens is kan men zo de prijs laag houden .

 • no-profile-image

  boeren hebben macht

  Wees blij als ze dit jaar gelijk blijven normaal gaan ze zakken, het nieuwe mestbeleid kan veel beroerder voor ons uitpakken

 • no-profile-image

  hou toch

  @boeren hebben egt geen macht, egt niet

 • no-profile-image

  boerke

  de slachterije laten hun prijzen al 10 weken onveranderd! het aanbod en afzet is goed in evenwicht, vaak zochten ze nog naar extra varkens!alleen jammer dat ze zijn vergeten om in die tussentijd de prijzen te verhogen, en ons een beetje uit het verlies te helpen gaan. wat zou er met de vraag en aanbod zijn gebeurd als ze 20 cent meer betaald zouden hebben? het aanbod zou niet groter zijn geweest, en de vraag zou er ook wel blijven, er moet immers vlees in de winkels liggen. waarom is dat niet gebeurd? zouden ze het vlees dan toch echt voor te weinig in de voorverkoop hebben gedaan?

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Nee boeren hebben de macht allang weggegeven . Door te zorgen van een groot aanbod van producten . En meestal op verzoek ook nog op uur en tijd aan te leveren . De afnemers stelden hierdoor efficiënter te kunnen werken en dus een hogere prijs te kunnen betalen . Dit zal voor een deel kloppen . Maar doordat zij weten wat hun aanvoer is kunnen zij ook inschatten wat bij concurrenten de aanvoer is . En eventueel onderling uitwisselen . En zijn dan dus niet genoodzaakt om de hoogste prijs te betalen . En steken die 20 cent van Boerke Brabant zelf wel in hun zakken . En het zal hun worst wezen of dat Boerke wat meer verlies heeft . Hun zijn geen sociale dienst . Het zijn keiharde ondernemers die winst pakken als de mogelijkheid zich voordoet . De inkoper van de supermarkt speelt ook niet voor sociale dienst . Dus waar is de macht van de boer die met een dier of product zit wat weg moet .Want vast houden gaat niet want kost elke dag geld en wordt minder waard . Wordt het eerst samen maar eens goed eens . En wordt weer baas over uw coöperatief gebeuren in de slachterij en veevoer wereld . Daar is de macht weggegeven aan bestuurders die andere belangen nastreven dan boeren belang . Zij zouden ten opzichte van anderen slachterijen het vlees voor Boerke 20 cent duurder moeten verkopen . Maar dat kunnen ze niet en is de vraag of dat ooit kan want wat is hun macht ten opzichte van de inkopers . Wat valt er te organiseren . In mijn ogen zullen we het hele zaakje weer in eigenhand moeten nemen . Laat de varkens maat slachten op loonbasis en neem enkele grossiers over en sticht zelf nieuwe vlees verkoop winkels of begin met een nieuwe supermarktketen . Zodat al het geld wat verdient wordt eerlijk verdeelt kan worden . Het zal moeilijk en duur worden . Maar dit lijkt mij een van de weinig mogelijke mogelijkheden om weer wat macht te krijgen . Want iedereen die het product in handen krijgt probeert zoveel mogelijk van de winst te pakken te krijgen . Dat is gebruik maken van macht en van dreigen worden deze lui echt niet bang want dan zoeken zij wel een andere markt waar zij inkopen .

 • no-profile-image

  john

  er is dit jaar al meerdere malen geroepen: opbrengstprijs volgt kostprijs. maar de insteek: kostprijs volgt opbrengstprijs is in onze sector meer van toepassing. Voor een schamele 1,40 moet je een varken kunnen maken anders houd het gewoon op. Het is hard maar zo werkt het wel!

 • no-profile-image

  Bert

  Klopt John, de varkenshouders die je nu nog steeds ziet doorontwikkelen, weten waar Abraham de mosterd haalt. De meeste varkenshouders zijn echter meer met hun voerleverancier getrouwd dan met hun eigen vrouw. Zeur dan ook niet wanneer je "partner" een tientje per varken meer pakt dan jij.

 • no-profile-image

  x

  Nou John, als we op dit moment voor 1,40 euro rendagel moeten werken is het toch echt een zieke sector geworden.
  Het echte probleem is dat we allemaal zwaar gefinancieerd zijn en net zolang doorgaan totdat het echt niet meer kan.
  En we doen het allemaal veel te graag, dus zijn met een hele kleine marge al dik tevreden.

 • no-profile-image

  leen een

  john. niemand kan een varken maken voor 1.40 het lei zit op ongeveer 1.80 kostprijs. die zitten naar mijn mening wel wat hoog, maar die tellen dan ook echt alles, en zo hoort het eigenlijk ook. jij mag mijn telraampje wel even lenen, en als je dan eerlijk bent kom je rond de 1.70 uit. ook ik heb het vermoeden dat jij geen varkenshouder bent, maar de zaak hier wat zit op te butsen. doe is een beetje normaal man, of hou je mond

 • no-profile-image

  realist

  het word tyd dat ze 10 cent gaan zakken het is een tyd dat de biggen en voer dubbel zyn gefinancierd eerst door bank daarna door handelaar (biggen) en voerleverancier (voer).stront komt dan vanzelf boven drijven dan pas word het gezond en verder niks dus koude sanering het is niet anders

 • no-profile-image

  biggenfokker

  Nou jongens je kunt zeggen wat je wilt en tellen hoe je wilt maar iedereen moet aan de nieuwe eisen voldoen vleesvarkens stal kost tussen 400 en 450 € om nieuw te bouwen varken 100 € zeugenstal tussen 2000 en 2500 zeug 600 tot biggen afleveren dus dat iedereen die aan dit alles voldoet een flinke finaniciering heeft kan niet anders of heeft een andere tak erbij. Dus kostprijs zit op 50 € per big en/of 1.70 € kg vlees. SUCCES

 • no-profile-image

  Jan

  Momenteel genoeg bedrijven te koop voor € 150 per varken en € 800 per zeug. Dan kan het weer, vraag de tuinbouw maar. Handelaren zijn al volop voor deze bedragen aan het kopen.

 • no-profile-image

  biggenfokker

  Wat een zwets dan doe me maar een paar fatsoenlijke bedrijven met 5000 mv die 2013 klaar zijn of 1000 zeugen of meer.

 • no-profile-image

  Jan

  Zwets van jou Biggenfokker.... Tuurlijk zijn deze bedrijven nog niet 2013 klaar (zoals de meesten). Het zijn echter wel reële bedragen waarvoor reeds verkocht wordt en je mag die van mij er ook voor hebben. Altijd nog beter dan leeg draaien en de boel zien verrotten.

 • no-profile-image

  biggenfokker

  Heeft u een behoorlijk groot vleesvarkensbedrijf? of wat ik heb misschien wel interesse

 • no-profile-image

  Frans

  In Drenthe is pas nog een varkensbedrijf met 14000 vleesvarkens verkocht voor amper 150 euro per plek. Het stikte van de "kopers" die misschien wel interesse hadden. Er was echter maar 1 echte koper die het ook kopen kon. Zorg dat je een stevige bankgarantie in handen hebt en er is vandaag al meer dan zat te koop.

 • no-profile-image

  jopie Snel

  De nieuwe eigenaar is Jan Schuttert geworden die dit betalen kan door zijn handel.Kun je nagaan wat er verdiend wordt nadat de varkens op de klep zitten.Hier zitten ok ettelijke euro`s tussen die niet bij de boer komen.Advies boeren verenigt U en haal meer uit het gezamelijk verkopen van varkens/voer en de rest wat je in massa nodig hebt

 • no-profile-image

  Ambitie

  Er wordt hier gestelt dat er bedrijven worden verkocht voor € 800 per zeug en €150 per vv plaats. maar wat ik dan graag zou willen weten, is wat er dan bij die prijs is inbegrepen? Waar bevinden die bedrijven zich,ben al lange tijd op zoek!!

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Als je een bedrijf zoekt lijkt mij dat makelaars , banken , voerleverancier enz. over voldoende adressen kunnen beschikken . Er wordt wel hard geroepen dat voor weinig geld bedrijven te koop zijn . Ik vraag mij af of dit waar is . Anders zou nu in dit forum het moeten gaan overlopen van aanbiedingen . Meestal wordt er een hoop steen zonder rechten verkocht of probeert men te verkopen zonder rechten en milieu vergunning enz. Deze bedrijven zijn dan nog veel te duur als er niks bij is en men moet ook nog verbouwen en aanpassen aan de regels . Goedkoop kan dan nog duurkoop zijn .

 • no-profile-image

  boer

  Bel van de heuvel en de dlv maar nooie bedrijven te kust en te keur te koop maar er komt niemand

 • no-profile-image

  boer

  Bij het bedrijf in drenthe zat om de nabij 70 ha grond dus is het maar net hoe je het verdeeld en de oud eigenaar heeft alle zeugen geruimt iets wat ik niet kan!

 • no-profile-image

  Frans

  Naast de 150 euro per plaats is de 80 ha. grond eromheen verkocht voor 30.000 euro per hectare. Het tweede bedrijf met 800 zeugen is inderdaad leeg gedraaid, hiervoor was helemaal geen koper te vinden. Je kunt wel zeggen dat je niet leeg draaien kunt, maar soms is het maar beter ineens het verlies te nemen. Sleutels naar de bank brengen, samen uit samen thuis. Waar wachten we met zijn allen op? Onze vrienden in voer en handel kopen de boel wel op voor weinig. Zo gaat dat in een goed huwelijk, boerenregie is een wassen neus.

 • no-profile-image

  john

  voor sommige bedrijven is het ook beter om eerst leeg te draaien, alles schoonmaken en alles netjes achter te laten voordat er een koper gezocht wordt. Dan kan de koper daarna alles rustig verbouwen en zit deze niet met een laag productieve zeugenstapel, een berg achterstalling onderhoud en 15 containers afval opgescheept. Bij sommige bedrijven hoor je eigenlijk geld bij te krijgen.

 • no-profile-image

  Anoniem

  Advertentie: "Anonieme koper zoekt anonieme verkoper van een varkensbedrijf". Geloof niet dat dit forum geschikt is voor handel. Degene die echt kopen wil en kan, haalt een bankgarantie en de wereld ligt aan zijn voeten.

Laad alle reacties (36)

Of registreer je om te kunnen reageren.