Varkenshouderij

Achtergrond 205 x bekeken

Biggenafzet blijft moeizaam verlopen; noteringen gelijk

De biggennoteringen blijven ook deze week weer gelijk. Dit gebeurt in navolging van de vleesprijs die ook niet van zijn plaats is te branden.

De biggenexport loopt moeizaam. Handelaren melden dat de biggen al weer tegen lagere prijzen worden afgezet als voor enkele weken. Biggen die nu worden opgelegd zijn slachtrijp in januari; traditioneel een slechte maand voor de afzet en prijsvorming van varkensvlees.

De muurvast zittende varkensprijs en de onzekerheid rond de uitbetaling in Duitsland zorgt voor een zeer slechte stemming. De Duitse slachterijen hebben nog geen enkele informatie afgegeven hoe ze vanaf volgende week gaan uitbetalen. Het enige wat bekend is, is dat er een nieuw uitbetalingsschema gaat gelden.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.