Varkenshouderij

Achtergrond 17 reacties

Beursprijs varken, big en zeug gelijk

Alle beursprijzen voor de varkenssector blijven volgende week gelijk. Zij volgen daarmee de Duitse markt. Vleesvarkens noteren geslacht € 1,47 en levend € 1,19 per kilo. De beursprijs voor slachtzeugen blijft geslacht € 1,14 en levend € 0,89 per kilo. Biggen noteren op de beurs € 28,00 per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gelukkig

  kijk eens aan , hier kunnen we tenminste eens mee vooruit

 • no-profile-image

  schuld groeit nog

  tijd dat nma aktie onderneemt

 • no-profile-image

  Frits

  De dominantie van de slachterijen is zo hoog dat wij dit niet omgedraaid krijgen als we als sector zelf niet keihard ingrijpen in de slachtgewichten. 5 kg eraf op korte termijn kan iets doen en anders is koud saneren het soelaas !!!

 • no-profile-image

  guillaume

  Beste Frits,geen paniek,dat is allang aan de gang.Ze gaan net zo lang door zolang ze varkens geleverd krijgen van boeren die maar doorleveren en doorgroeien en nog steeds roepen dat het wel meevalt.Deze blijven er wel ook al hebben ze geen drol meer op hun bedrijf te zeggen(steeds minder)=volgzaam.Platleggen die handel anders hou je geen echte varkensboer meer over.Die slachterijenbazen en periferie kun je maar op een manier te pakken krijgen door totale chaos te creeeren=platleggen=afdwingen.Maar ja,die moeten leveren, zijn ook geen echte boeren want ze zijn bang en worden steeds banger als dit zo doorgaat in dit democratische landje.Daarom wordt er ook niet meer voor ze opgekomen.NMA hoef je niet op te rekenen,die houden zich met grote zaken bezig?

 • no-profile-image

  johnny

  guilllaume, diegene die roepen dat alles wel mee valt zijn vaak diegene die zelf geen varkens hebben, maar alleen gebaat zijn dat wij voer blijven bestellen en varkens blijven leveren.

 • no-profile-image

  Kalverhouder

  Guillaume, je doet net of het een drama is dat de boer niet over alle facetten van zijn bedrijfsvoering wat te zeggen heeft. Als kalverhouder hebben we dat ook niet, maar wel een mooi en goed leven. Bovendien, het alternatief is loonslaaf, weet je zeker dat je je naar de wensen van de baas moet schikken. Als ik het goed begrepen heb doe jij dat ook, wat is dan de zin van het afgeven op boeren die wat regie inleveren?

 • no-profile-image

  Jonas

  Ik denk ook wel dat de varkenssector nog veel van de kalverensector kan leren.

 • no-profile-image

  mijn mening

  Kalverhouder heeft voor een groot deel gelijk,maar quillaume ook.
  Ik denk dat laatste bedoelt dat als het jouw niet meer zint je jouw eigen weg kunt gaan,dat is ook het doel van zelfstandig ondernemer zijn,gewoon samenwerken met de schakels in de keten,maar de uiteindelijke regie in eigen hand houden.
  Je moet oppassen dat anderen niet de dienst gaan uitmaken op jouw erf.
  En ik denk dat een aantal agrariers die mogelijkheid NIET meer heeft.
  Groeten.

 • no-profile-image

  biggenfokker

  Hoe zou het de kalvermester vergaan als de toeslagrechten zouden verdwijnen???

 • no-profile-image

  mijn mening

  Hallo Biggenfokker,als de toeslagen verdwijnen komt er een nieuw economisch evenwicht,dus de nuchtere kalveren zakken met minimaal 20 euro per stuk.
  De toeslagen in de kalverhouderij komen zoals bijna altijd bij de melkveehouderij terecht.
  Er zal een gezonde kalverhouderij blijven bestaan.
  Groeten.

 • no-profile-image

  guillaume

  Beste lieden,als het getij keert moet men de bakens verzetten.Dat is als reeds gaande.Onderhandelingspositie van de kalverhouders is het voorland samen met de pluimveehouderij(integratie) ervaring hoe het niet moet.Als je de hele tijd maar moet vergroten wat ook in de kalverhouderij gebeurd is net als in de varkenshouderij en pluimveehouderij maak je je zelf wel heel kwetsbaar,een ziekte of veterinaire ramp of verkeerde publiciteit en je hangt(tuinbouw).Het is maar goed voor de periferie dat er nog zulke positivo's zijn die er in geloven en de kar trekken.Ik vindt het te kinderachtig om met zo'n positie je zelf nog boer te noemen ,dat begrip staat op losse schroeven maar respect voor elke mening.Ik ken de werkzaamheden zowel in het megabedrijf(loondienst) en kleinschalig maar als ik kiezen moet voor grootschalig en de grote risico's op een schouder kun je beter maar een 40 urige baan nemen in de periferie. Want die delen de kalverhouder zijn mening en geven je gelijk. Maar je moet ze de Knip geven en eens 20 jaar niet uitbreiden en gewoon je schuurtjes eens terug verdienen en onderhouden en een loon van 60 uur a E30.Ik vraag me af in wat voor sector dat is gebeurd of gebeuren gaat,nooit.De kalversector heeft de sanering in het verleden gehad,het resultaat oogt nu mooi maar kontrakten in de varkenshouderij blijf je zeker geen boer bij,alleen de trap na krijg vanzelf als je geen tien meer haalt maar een zeven ben je bij overschot aan je lot overgelaten of duur voer(family farmers).Dat heb ik in de pluimveehouderij van diverse keren dichtbij meegemaakt.Als alles loopt is er geen probleem maar als niet loopt.Daar lusten de honden geen brood van.Maar als je niets meer te verliezen hebt sluit je je gewoon aan bij de meute van(Z) LTO.Afzet keuze krijg je alleen bij een groot tekort,met deze crisis in het vooruitzicht en dat er nog doorgebouwd wordt kun je maar beter wegwezen,als je nog mag.Ik verrek het om loonslaaf te worden want in de slavernij is de ronseling van slaven gebeurd door de inlandse bevolking(hier boeren tegen elkaar opzetten door voorlichters die er gevoelig voor zijn),die deden het vuile werk.De Hollanders en Spanjaarden verdiende aan de handel en bleven buiten schot.Zo werkt de Nederlandse landbouw ook alleen men heeft het nog niet door.Kalverhouder over vijftien jaar wil ik nog wel eens zien wat er overblijft.70% van de boeren verdwijnen maar gezien de kalverhouderij vindt jij dat geen probleem.Die zoeken ze,ik vindt dat scenario een DRAMA,maar je komt er wel achter,zie varkenshouderij.Succes

 • no-profile-image

  biggenfokker

  Met de kalveren is het volgens mij niet gered met 20 € per kalf en dan moeten ze nog uit het oostblok komen, nee iedere sector heeft zijn eigen probleem. In de varkenssector is het succes (veel biggen per zeug produceren) ons probleem geworden omdat de aantal zeugen niet snel genoeg omlaag gaan en de steeds hogere slachtgewichten van de vleesvarkens komt er nog boven op.
  Maar ik ben er van overtuigd dat er altijd weer een evenwicht komt maar of ik dat nog mee maak voor ik bankroet ben weet ik ook niet. Want het gaat niet goed verlies van 13 € per big.

 • no-profile-image

  patrick peumans

  is er wel een teveel aan varkens ?
  volgens cijfers van europese unie werd in 2011 20% meer varkensvlees geexpoteerd terwijl de prijs nog geen 10% steeg tov 2010. de duitsers zijn in het begin van het jaar slim genoeg geweest met de dioxinecrisis om goedkoop in te kopen, de kosten van de het invriezen door europa te laten betalen en daarna met mooie winstmarges door te verkopen ....
  waarom zou tonnies in een groot project in rusland stappen als men er niets aan zou verdienen

 • no-profile-image

  varkenshouder oost

  naar een bijeenkomst van de rabobank geweest.
  Tijdens de presentatie werd aangegeven
  dat het nog niet zo slecht is met varkensprijzen.
  We zitten nog steeds op het langjarige gemiddelde is hun commentaar
  Zijn wij nu gek????

 • no-profile-image

  guillaume

  Nee dat klopt,varkensprijs is goed alleen de kostenkant is een probleem.Zo zie je maar weer de slogan,De Rabobank,een bank met rare ideeen.Ze zullen het wel over de varkenshouderij periferie gehad hebben.Inderdaad wij hardwerkende boeren zijn gek,zulke banken hebben een grote vinger in de pap door maar roekeloos de aantallen dieren per boer omhoog te pompen waardoor o.a.de overproductie tot een slachtpartij onder de nog vrije boeren leidt.Ze hebben dit gewoon zelf geregiseerd omdat ze meer belang hebben bij de periferie en grond van de koeienboeren en zo een goedkope sanering bewerkstelligen.Die te grote investeringen gedaan hebben met grote hulp v/d Rabobank moeten nu in leven gehouden worden ten koste van collega's die zich beheerst hebben en niet met alle winden meegewaait hebben.Ze hebben nog meer te vertellen dan de Ned.overheid.Machtsmisbruik,gelukkig is de Ned. gronden steeds duurder anders krijgt deze bank ook problemen met onderpand.Het wordt net als de wielrenploeg van de Rabo,ze hebben het grootste budget(16mln),maar een van de slechts renderende prijzenpot.Dat ligt niet aan de renners maar je kunt niet alles met grote geld regelen als je geen groot talent in huis hebt.Zo word de varkenshouderij ook geregeld,echte boeren hou je zo niet meer over,"dat is de bedoeling." BOBO LANDBOUW en de rabo als vermogensbeheerder.Verraders!!! met een dubbele agenda.

 • no-profile-image

  pj

  RABO=Ruimt Alle Boeren Op !
  Berekenen hoge rente's terwijl ze laagste spaarrente van nederland betalen

 • no-profile-image

  Weet niet

  De prijzen moeten nog veel hoger.
  Wij willen dat de vleeseter ook veel meer voor vlees gaat betalen.
  Nog liever hebben we dat we overstappen naar alternatieven voor dierenleed!

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.