Varkenshouderij

Achtergrond 12 reacties

Vion-varkensprijs voor vierde week gelijk

Vion houdt zijn varkensprijs voor de vijfde week op € 1,53 per kilo geslacht-gewicht. De varkensmarkt zit compleet op slot. Ondanks het einde van de vakanties trekt de afzet van varkensvlees nog niet aan. In Duitsland is de vleesverwerkende industrie nog gesloten. Die gaat volgende week open. Dat kan een stimulans zijn voor een hogere varkensprijs. Vleesvarkenshouders hebben die hard nodig. Als zij meer geld voor hun slachtrijpe dieren ontvangen, kunnen zij ook meer voor biggen betalen. Aleen op die manier kunnen vermeerderaars uit hun zware verliezen komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  miep

  hallo derk
  de mesters worden ook niet rijk
  we moeten als varkenshouders allemaal
  verdienen fokker en mester
  dus kun je verhaal een beetje anders formuleren
  groeten uit brabant

 • no-profile-image

  john

  wat zou de varkensvoorraad doen? (aantal biggen + vleesvarkens) met deze record slachtingen in juli en augustus en stoppende vermeerderaars zou je toch verwachten dan deze aan het krimpen is. Normaal komt er na de zomer een groot aanbod aan varkens.. die piek is nu al in de zomer geslacht..

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Waar is die meneer gebleven die een varkens prijs van €1,70 voorspelde . Dat was meen ik iemand van Vion .

 • no-profile-image

  geen fan

  toch raar dat vion nog steeds varkens krijgt. ze liggen toch al een week of 5 een cent te laag. en het duurt verdraaid lang dat ze die weer eens bijcorrigeren. maar ja een trouwe vion leverancier gaat toch nergens anders heen dus waarom zouden ze meer betalen als nodig is?

 • no-profile-image

  bart

  tjonge tsjonge wat een zielige geen vion fan.

 • no-profile-image

  zool

  bartje, volgens mij heb je veel schulden en hang je een beetje vast aan iemand! anders reageer je zo niet!

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Nee joh,hij is deze vlakke prijzen gewend,hij krijgt 4 weekse prijs.Nu moeten de vrije jongens er ook aan wennen.Varkensboeren In Opdracht Nekken.

 • no-profile-image

  jonge

  Ik vindt het wel een beetje raar dat iedereen altijd zo op Vion reageert. Toen Hilckman en Compaxo laast 2 cent er af deden en Vion niet, toen hoorde je niemand. Dat hebben ze twee weken gedaan! Als je dat x een heel aantal kilo geslacht product doet, Ja dat is een nog veel grotere diefstal!

 • no-profile-image

  Concurrentiebehoud

  Jonge veehouder, groot gelijk. Hier op het forum zitten zaniken, maar wedden dat de meeste zaken doen met VION of Topigs of ZLTO lid zijn. Wie slechts één van deze drie tot zakenpartner heeft, moet stoppen met klagen, want het is allemaal één pot nat.

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  In grote lijnen wel,krijg je vanzelf als je overproductie in stand houd.Het woordje zaken doen laat maar achterwege,dat kunnen we dankzij de grote Rabo boeren massa kassa hersenspoel gedachte van Zlto,Topigs,Vion.Je levert max. aan 8 slachterijen die elkaar hand houden nu zeker wel vergeten.Op met de productie naar het oostblok en de stekker uit de grote luchtbel varkensbedrijven,o nee lekker door laten draaien want je kun er lekker aan verdienen,hoe jonger de onderneming(er) hoe meer euro's gegarandeerd kunnen we de oostblokpraktijken vast oefenen.Een pot nat nee Dweilen met de kraan open,dan kun je beter stoppen als je nog kunt.

 • no-profile-image

  varkensboertje

  beste bart ik vindt dat als je bij vion werkt en je hier reageert je der dan ook wel anders op kan reageren en jullie verhaal vertellen hoe het dan werkelijk zit volgens jou en niet zo n reactie plaatsen
  bovendien is het nog steeds zo hoge bomen vangen veel wind en dienen op zn tijd gesnoeid te worden toch??
  ik begrijp dat je voor je baan staat maar had wel meer diepgang verwacht van jou
  succes met je volgende uitgewerkte reactie

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Maar praten over 2 cent meer of minder dan een ander in de notering . Dit heeft weinig zin als men de toeslag niet kent . Deze kan bij bij lagere roep prijs wel hoger zijn . bijvoorbeeld die 2 centen . Iemand die aan de handel levert houd dit wel in de gaten . En de handelaar zal deze 2 cent mindere notering van deze slachterij dan ook er wel uitonderhandelen . Hij wil de klant niet kwijt en de slachterij een trouwe handelaar niet als deze in de goede weken ook varkens brengt en niet alleen maar als hij ze nergens anders kwijt kan . Want een loper van de een naar de ander beurt in de slechte weken natuurlijk weinig , want hierop kan men niet bouwen . Uit eindelijk zullen prijsvergelijkingen van werkelijk betaalde kilo prijzen moet uitwijzen wie er te weinig betaald heeft . Dit is alleen te doen als iedereen open en eerlijk alle afrekeningen laat zien . Daarom is een discussie over de roep prijs niet erg zinvol als men niet weet wat er individueel aan toeslagen in die week betaald worden .

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.