Varkenshouderij

Achtergrond 181 x bekeken 9 reacties

Vion-varkensprijs niet van plaats te branden

Vion houdt zijn varkensprijs voor deze week onveranderd op € 1,53 per kilo geslacht gewicht. Het varkensvleesbedrijf wijkt dus niet af van zijn Duitse concurrenten.
Vraag en aanbod van vleesvarkens zijn goed in evenwicht met elkaar. Het aanbod van de dieren is niet al te groot. De opbrengst van varkensvlees stijgt desondanks ook niet. Het einde van de vakanties en het opstarten van de vleesverwerkende industrie helpen ook nog niet om de afzet te stimuleren. Kennelijk zijn er nog voldoende voorraden varkensvlees om aan de vraag te voldoen.
Vleesvarkenshouders hebben een hogere prijs nodig om hun kosten te dekken. Zij kunnen dan ook meer betalen voor biggen. Een stijging van de biggenprijs is voor vermeerderaars nog harder nodig dan een hogere varkensprijs. Die situatie was in het verleden ook wel eens omgedraaid. Toen kregen vermeerderaars relatief veel geld voor hun biggen ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkens.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkenshouder oost nederland

  Dit betekent dat de varkenshouders
  nu al een aantal maanden een behoorlijke
  voerwinst hebben. Dit in tegenstelling tot de fokker maar die hebben al een aantal
  goede jaren achter de rug.

 • no-profile-image

  varkens

  zageventen..breid uit volgens eigen normen, te veel biggen is te veel hé, wees blij dat ze geplaatst raken, kweek er minder en betere (sommigen, gezondere)

 • no-profile-image

  goede

  Wanneer maken hilckmann en compaxo weer een correctie naar boven?

 • no-profile-image

  zool

  groot gelijk, varkens,ham!!!!!!! er kunnen er niet genoeg stoppen!!!!!!!

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Vion bepaalt de prijszetting voor de rest.Afspraak is afspraak eerst saneren,dan prijsverhoging(voorjaar?).Als je met de supermarkten prijsafspraken maakt moet je ze ook nakomen.En nou niet zeuren over een beetje duur voer de rente is laag dus.........

 • no-profile-image

  buurman

  en een klap is geen.....

 • no-profile-image

  Varkenshandelaar uit het zuiden.

  Geacht Vion de varkensprijs laten staan en iedere dag varkens gaan laden in Frankrijk, ik kom ze iederen morgen tegen tussen frankrijk en antwerpen.
  Lang leven de handel.

 • no-profile-image

  Bauer

  Gutentag Vion, Die schweine preise nicht verhogen und jeden tag die schweine laden aus Holland. Ich sehe die jeden tag bissen Holland und Deutschland. Lebe die handel! Tschjuus

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Is een daalder waard.............P....

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.