Varkenshouderij

Achtergrond 23 reacties

Varkens- en biggenprijs beurs en NVV gelijk

Alle noteringen van de beurs en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) veranderen voor volgende week niet. De beurprijzen zijn als volgt: varkens geslacht € 1,47 en levend € 1,19 per kilo, zeugen geslacht € 1,11 en levend € 0,87 per kilo en biggen € 28,00 per stuk. De NVV noteert voor vleesvarkens € 1,52 per kilo en voor biggen € 33,00 per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boeren hebben macht

  Denk dat het tijd voor aktie is anders beuren we feb 2012 nog niet meer voor onze varkens.

 • no-profile-image

  zool

  aktie? groot gelijk man! dringend saneren die varkenshouderij! die gozers die een berg schulden hebben denken die nu echt dat die ooit nog terugverdiend gaan worden? maak gewoon even de rekening!,het zal tegenvallen hoor!De banken en voerlevranciers liggen gewoon te wachten tot ze alles kunnen overnemen om in de integratie te steken! die die nooit meer intressant zullen zijn kuisen ze er nu al tussenuit!,en de wel ambisieuze boeren geven ze nu gewoon carte blanche tot ze groot genoeg zijn en dus schulden genoeg hebben! wordt nu toch eens wakker!!! hoe gaan jullie dit ooit betaald krijgen??????dus aktie en stoppen!ge zult u veel beter voelen!

 • no-profile-image

  ,.

  .

 • no-profile-image

  boerke

  elke keer beloven kenners? dat de varkens duurder worden, nou ik geloof er niet meer in, wat ik nu aan het doen ben is de varkens lichter af te leveren, zonder extra gewichtskorting te krijgen, dit doe ik door 2 keer te topladen en dan alle varkens die rond de 90 kg zijn of iets lichter mee te geven, de week erop gaat de afd leeg op 15 % de echte te lichte. die doe ik dan naar de restafdeling waar die dan nog enkele weken op gewicht mogen komen, zo kan je je gemiddeld aflevergewicht zonder dat het je gewichtskorting geeft toch 2a3 kg laten zakken. dit heeft een aantal voordelen. ten eerste krijgt het slachthuis minder vlees, 3 kg lager gewicht is al vlug 5 % minder netto vlees, voerconversie is voor de laatste kg het meeste voer nodig. ook de mestproductie is lager want die is op het laast ook het meest. de fokker kan iets vlugger zijn biggen afleveren, en we moeten toch samen door de zure appel heenbijten, ook heb je minder kg varken in de stal liggen waarmee je weer wat rekeningen eerder kunt betalen. voor mij is dit een goede oplossing die niks kost. als iedereen dit doet betekent dit mischien wel . geodkoper voer, lagere mestkosten, een hogere varkensprijs, een fokker die wat meer lucht krijgt in de stal, iets meer betalingsgeld! is dit mischien ook iets voor u?

 • no-profile-image

  buurman

  minder vlees krijg je dooor varkens langzamer te laten groeien of de stal leeglaten. Niet door ze eerder te leveren want je legt er weer andere in die wer net zo hard of harder groeien

 • no-profile-image

  john

  boerke jij snapt het! Door dat lichter leveren komt er heel even een bult vlees, maar daarna toch al snel elke week 5% minder kilogrammen op de markt. Nu alleen de fokker voor de biggen in juli, augustus en september de helft van de toeslag beloven dan houd die ook zijn gemak in de dekstal in de eerste 3 maanden van het jaar. Alleen op deze manier krijgen we de markt weer gezond. De concurrentiestrijd waarin we nu zitten kost iedereen veel geld en kent vele slachtoffers.

 • no-profile-image

  Realist

  Nog even door filosoferen en John kan beter gelijk slachtbiggen leveren. Er bestaat echter ook nog zoiets als realiteit en economie. Dat is echt wat anders dan wishful thinking en dan gaan rekenen.

 • no-profile-image

  boerke

  buurman, volgens mij zit jij ernaast. alle zeugen die geinsimineerd zijn krijgen biggen, alle biggen die gespeend worden, worden vleesvarkens( op de slachtbiggen na) als je er voor zorgt dat die slachtvarkens lichter afgeleverd worden komt er minder vlees! zo moeillijk is dat toch niet

 • no-profile-image

  john

  tja nu is het volgas produceren of niet produceren... iets er tussen kennen we niet. Stel je kan in je stal 6000 varkens per jaar mesten.. Nu zijn er van die 6000 5400 verkocht voor een goede prijs. Voor die andere 600 is er geen markt. Ga je dan voor die 600 varkens wel voer en een big inkopen??? op hoop van zegen dat ze iets op gaan brengen?? Als in het eerste kwartaal 10% minder zeugen worden geinsemineerd hebben we in het derde kwartaal 10% minder biggen om te slijten en in het 4 kwartaal +januari 10 minder slachtvarkens! Kijk maar eens wat er met de prijzen gaat gebeuren. Maar voorlopig blijft het voor mij ook gewoon volgas en afwachten tot het beter wordt.

 • no-profile-image

  knor knor maar niet tevree

  Nou John geef jij maar volgas, bij mij is de tank bijna leeg,dus doe het ff of lang wat rustig aan .

 • no-profile-image

  miss piggy

  Rond € 1,50 per kg is niet eens zo'n rare prijs als je de biggen niet te duur in de stal hebt, < € 45,-. Echter de (voer) kosten rijzen de pan uit! Voor dit geld kunnen ze in Duitsland en andere landen het heel lang vol houden. Hoe kunnen wij de kosten naar beneden krijgen, de prijs is toch niet omhoog te praten. Is er een week met te weinig aanbod varkensvlees gooien de supers het pluimveevlees in de aanbieding

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Miss Piggy is slimmer dan de rest. Ik voer vandaag voor 20 euro per big (incl. zeug) en 55 euro per vleesvarken. Met die 75 euro kosten en 140 euro opbrengst kom ik goed weg. Eén tipje van de sluier wil ik wel oplichten, van de "adviseurs" van de leveranciers en afnemers heb ik afscheid genomen, mijn adviseurs zijn nu collega varkenshouders in een samenwerkingsverband. Doe er maar mee wat je wilt.

 • no-profile-image

  WW

  Dacht dat ze in Salland slimmer waren. "Varkenshouder" als Clemens Tonnies dit leest is - 10 voor vrijdag een feit.

 • no-profile-image

  Gesloten bedrijf

  Varkenshouder, ik geloof best dat je voerkosten kloppen, maar gooi ze niet open op het internet. Juist de besloten platforms op FarmFocus ervaar ik voor mijn bedrijf als grote winst, zonder dat derden ermee gaan lopen. Veel beter dan het strooien met cijfers wat Agrovision en leveranciers doen (onder de noemer marketing). Boeren hebben macht (rendement), het is een kwestie van organiseren (samenwerken).

 • no-profile-image

  vleeseter

  Lees ik het stukje van varkenshouder dan is al het gemopper op deze site dus onzin, immers er is dus nog wel wat te verdienen, inderdaad niet handig dit zo op de site te vermelden

 • no-profile-image

  boer

  ik vraag me alleen af hoe hij aan die voerkosten komt maar dat zal wel aan mij liggen

 • no-profile-image

  boertje

  Boer salland eerst even een tel raam kopen voor je iets schrijft

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Koop ik een telraam, bouwen jullie een klaagmuur. Af en toe moet je ook eens uittellen wat het gemopper nou oplevert. Zelfs de veelgenoemde acties hebben in het verleden nauwelijks wat gebracht. Laat maar weten als ik het totaal fout zie.

 • no-profile-image

  Jan uit Oosten

  Idd WW dacht ook dat ze slimmer waren en beter konden rekenen...met 28 big / zeug schier onmogelijk. Eigen graan ( of via pool FF gekocht ) van ver onder €20,- kan dit. Doe er enkele goedkope bijproducten bij en..?? Gemiddelde voerprijs van < € 30,-

 • no-profile-image

  john

  voorbeeld rantsoen op mijnvoer.nl geeft 18,5 euro ex btw per big> neem aan dat er transportkosten bovenop komen maar dan nog onder de 20 euro.

 • no-profile-image

  john

  hmm er wordt al rekening gehouden met 3 euro / 100 kg voor die post.

 • no-profile-image

  Voorlichter

  John, maak ze hier op dit forum niet wijzer, het zijn beroepsklagers die zelf niet verder dan het eigen erf kijken.

 • no-profile-image

  weg

  He voorlichter al naar het UWV.Als je nog een eigen erf hebt gaan die koffieleuters(beroepsprofiteurs) het eerst de deur uit!Al hun wijsheid het alleen tot overproductie geleid en informatie bij de boeren weggehaald om de pollonaisse lopers te helpen.Loopjongens hebben we niet meer nodig!Ga maar eens aan het werk.p.s er zitten wel enkele goede bij,deze niet.

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.