Varkenshouderij

Achtergrond 9 reacties

Slechtste biggen niet te plaatsen

De slechtste biggen zijn niet of nauwelijks meer te plaatsen. Vleesvarkenshouders die deze dieren normaal gesproken nog wel afnemen, zijn daar de afgelopen weken niet meer in geïnteresseerd. Het slachten van de deiren is de enige oplossing. Eingelijk hadden ze beter niet geboren moeten worden.
Goede grote koppels Piëtrain-biggen die perfect voldoen aan de eisen van vleesvarkenshouders leveren 25 tot 27 euro per stuk op franco exportplaats. De DPP-biggenprijs daalt met € 0,50 naar € 22,00 per stuk.
Voor een verbetering van de biggenprijzen, moet de opbrengst van vleesvarkens fors omhoog. Het aanbod van de dieren is daarvoor nog te groot.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Goede, grote koppels Piétrainbiggen franco exportplaats..... Die zijn er niet, die gaan rechtstreeks per volle auto van de vermeerderaar naar de buitenlandse vleesvarkenshouder. En voor 25 euro haalt UniFar slachtbiggen op.

 • no-profile-image

  boereke

  Heb ook veel meer gebeurt voor export vanaf boerderij

 • no-profile-image

  john

  hoe slachtbiggen opkopen.. in januari en februari zeugen opkopen werkt veel beter! Ik wil best 5 euro per zeug inleggen om in januari 1 euro kg levend per zeug te beuren. Zeug weg en geen biggen als we die te veel krijgen!

 • no-profile-image

  boereke

  Heb boer oost duitsland gesproken daar vorige week nog meer dan 40 euro en vlot weg wie verklaart het grote verschil???

 • no-profile-image

  thomas

  Boerke had even naar de factuur gevraagd dan had je het wel geweten
  dit is zwetsen!!

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Ik denk dat de prijsverschillen per boer wordt bepaalt,veel schuld en groot en veel nieuwe gebouwen krijgen altijd meer voor hun big.Als je Europees wilt saneren geef je opzettelijk de boeren in Nederland die niet in het stramien van de bank en voerboer willen zitten gewoon minder dan ga je vanzelf stoppen.In Oost Duitsland is ruimte en voer.Ze verplaatsen de productie naar dat soort landen waar vraag is naar goedkoop voedsel en milieu niet zo'n item is en gek is op werkgelegenheid.Eerst West Duitsland en het Oostblok volgt.Eerst de boertjes hier kaalplukken(al jaren)en de handel en geld verplaatsen.Dus ik denk dat dit geen gezwets is(wel gehoopt),maar langzamerhand werkelijkheid.Eerst de kleintjes....de rest......,ik hoop het allerbeste voor de blijvers maar wie is de dadelijk baas als dit voortduurt.Tijd van harde acties of durven(mogen) we niet meer.

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Gewoon elke vermeerderaar 10% van zijn biggen laten slachten . Als elke vermeerderaar de 10% procent slechtste biggen laat slachten worden de resultaten in de mesterij ook beter . En kunnen de betere biggen ook meer opbrengen door minder aanbod en betere kwaliteit . En brengen ze samen met de slacht biggen waarschijnlijk gemiddeld meer op

 • no-profile-image

  jos

  slechte biggen niet te plaatsen?
  er zijn overal kooplui voor
  ze komen zelfs elke week de dooie
  biggen halen

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Is Rendac geen tak van de Sobel groep(vion,zlto).Ook daar verdienen ze aan.O ja de 10% slechte biggen worden bij mij niet meer gespeent.Selectie op worpgrootte scheelt ook>13,5 stuks opruimen.Alle zeugen die max 12,5 biggen normaal zonder kunstgrepen(overleggen/papjes geknoei) en goede weerstand(biestopname en geboortegewicht) kunnen grootbrengen en groeien zijn per definitie een goede big.Moet je er meer spenen voor de bank kun je beter stoppen.Wet van de afnemende meeropbrengsten.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.