Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Prijs varkensbrok daalt iets

De prijs van varkensbrok van het onderzoeksinstituut LEI daalt voor augustus met 5 cent naar €28,65 per 100 kg. Die prijsdaling valt tegen voor varkenshouders. Zij betalen nog steeds €7,05 per 100 kg meer dan een jaar geleden.
Het recordniveau van €28,70 per 100 kg staat weliswaar niet meer op de rekening, die varkenshouders van hun mengvoerleverancier krijgen. Varkenshouders rekenden op een grotere prijsdaling. Zij komen bedrogen uit.
Toch verwacht adviesbureau Stigevo een verdere prijsdaling met €1 tot €2 per 100 kg op de langere termijn. Die prijsdaling moet komen van zakkende graanprijzen. Daarvan is voorlopig nog geen sprake. In de tarwegebieden in de VS is sprake van droogte, waardoor de groei en oogsten tegenvallen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Zo dat geeft de burger weer moet.

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  kan iemand mij vertellen waarom in nederland
  de voerprijs niet zo meezakt als in duitsland
  ik denk dat ik het weet maar weet het niet zeker
  .in duitsland is hij sinds de laatste 2 maanden
  3 euro gezakt per 100 kg graag reactie van een veevoerfabriek

 • no-profile-image

  Janssen

  Degene die nog voer op de "blauwe ogen" koopt, betaalt braaf veel teveel. Gelukkig kennen we in NL ook nieuwe instrumenten nu die openheid verschaffen.

 • no-profile-image

  Jan

  In NL moet extra gereserveerd worden voor niet te innen voerschulden.
  In DL laten ze dat niet zover komen.

 • no-profile-image

  john

  wanneer begint de dgb met de voerprijs vergelijking.. is zeker zo interessant als een biggenprijsvergelijking. Vooralsnog bied de prijs op mijn voer nog enig houvast. verschil is al snel 20 tot 30 euro per ton.. bij 500 zeugen is dat toch al snel 24500 euro op jaarbasis. Van dat geld is prima een onafhankelijke nutrisionist of varkensspecialist in te huren. Bijna 10 % voerwinst van het 5 jarig gemiddelde!

 • no-profile-image

  Marktkenner

  John, NVV, DGB en LTO gaan dit niet doen. Ze durven de directe erfbezoekers van hun leden niet aan te vallen. Ook met het varkensprijzenonderzoek hebben ze heel goed in beeld welke handelaren goed of slecht betalen, dit durven ze echter niet te publiceren!!! De varkenshouder wordt door de DGB verweten dat hij te weinig vergelijkt, de echte mogelijkheden daartoe verschaft de DGB dus ook niet. ABAB heeft veel informatie, maar gaat deze ook niet inzetten. Het zal een boerenproducentenpartij op moeten pakken, zo moeilijk is het namelijk niet.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.