Varkenshouderij

Achtergrond 13 reacties

Duitsers weigeren varkensprijs te verhogen

Duitse slachterijen hadden hun varkensprijzen vandaag gemakkelijk kunnen verhogen. Het aanbod van vleesvarkens is niet al te groot ten opzichte van de vraag. Varkensvlees gaat bovendien iets beter van de hand. Slachterijen verdienen weer wat en willen de vleesvarkens graag hebben. Een verhoging van hun prijzen zou dus op zijn plaats zijn en voor varkenshouders weer een lichtpuntje geven. Het feest gaat niet door. De Duitse varkensprijzen blijven vanmiddag onveranderd op € 1,53 per kilo. Dat is een forse tegenvaller voor varkenshouders.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer boos

  wat een bandieten die slachthuizen

 • no-profile-image

  kleine rebel prutsvermeerderaar

  Kaddaffi weigert ook het land te verlaten.Slachterijen dicteren ook,hoe lang nog samen met de andere dictators.

 • no-profile-image

  varkenshaas

  Hoezo kartelvorming !!! Daar zouden mededingingsautoriteiten eens naar moeten kijken !!!!!!
  Kijken of de beurs wel ballen heeft...........of zijn die vanmiddag al teruggefloten.

 • no-profile-image

  Waarheid

  Derk, je had beter kunnen schrijven: "het aanbod is nét te groot ten opzichte van de vraag". Vandaar geen verhoging. Als het aanbod ook maar nét te klein is voor de vraag, stijgen de prijzen onherroepelijk. De slachterijen moeten dan werkelijk vechten om de laatste varkens.

 • no-profile-image

  wil hogere prijs

  @ waarheid, handelaar vroeg vanmorgen of ik komende maandag ipv. donderdag kon leveren, conclusie tekort aan varkens

 • no-profile-image

  in

  wij mogen toch ook wel eens wat verdienen

 • no-profile-image

  dikke nekken

  weer snoepen ze het geld van ons af ,ja ze zullen de dikke koppen wel houden daar by vion .kyk maar eens goed al die hoofd mannen dikke nekken en dikke koppen slaven dryvers zyn het grote bandieten wanneer stoppen we eens masaal met leveren aan die klootzakken van vion zy bepalen helemaal hoe het gaat met de varkenshoudery en wy maar als slaven luisteren

 • no-profile-image

  wouter. polder-porque.com

  Sla dan toch allemaal morgen nog een bord in de tuin! Er komt een dag dat er ongepland haken leegblijven en dan pas ontstaat er vraag. Kappen met dat gezeur op een andere partij in de keten en gewoon je ding goed blijven doen.

  Dat sneue geklaag....

 • no-profile-image

  varkensboer die er wel vanaf wil

  Bord staat er al lang alleen er komt niemand en als het dan rondis gaan ze naar de bank en gaat het weer niet door.
  Wouter heeft zelf geen varkens en anders kom maar kan je ze van mij over nemen

 • no-profile-image

  Waarheid

  Een bord in de tuin werkt momenteel (helaas) niet. Voor de rest heeft Wouter gelijk. En "wil hogere prijs" stel dan ook de eis van 2 ct. extra op maandag leveren!! Ze wegen tenslotte ook minder, dus ter compensatie. Ik geloof niet dat het je lukt. Er worden ook varkens doorgeschoven van vandaag naar maandag. Als slachterijen werkelijk varkens naar voren gaan halen leidt dat tot handel en dat betekent betere prijzen.

 • no-profile-image

  Henk

  Groot gelijk Wouter, dat geklaag hier van al die zielepoten. breng dan de sleutel naar de bank, ben je van de shit af.

 • no-profile-image

  W Geverink

  In de tijd dat de varkenshouderij goed was werd door de varkensbaronnen veel winstgevend werk uitbesteed. Kijk je terug dan werd er veel liever uitgebreid in aantallen en gespecialiseerd in het houden van varkens dan het verbreden met minder varkens, zelf gelten fokken, zelf beren fokken, zelf sperma vangen zelf insemineren, zelf repareren/reviseren, zelf voer maken en ga zo maar door. Jammer genoeg is de varkensbaron afgezakt naar de arme werker die ten koste van zichzelf voor de sperma, voer fokkerij installatie en slachterijbaronnen etc winst genereerd. Jammer maar helaas.

 • no-profile-image

  kleine rebel prutsvermeerderaar

  Het feit dat je zoveel varkens moet houden met afzet waar je geen vat op hebt en dacht met groeien je wel een voorkeurspositie te verkrijgen of je zakgeld via vleesverkoop op te krikken.Dat ben je pas echt een zielepoot.Als die paar centjes je nog moeten redden heb je gewoon teveel geeinvesteerd of vergokt,goedkoop produceren blijft het motto en je verlies nemen daar heb je niet altijd veel varkens voor nodig want dan heb je niets te kiezen en helpt een bijbaantje niet meer.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.