Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Duitse varkensprijs nog niet omhoog

De Duitse varkensprijs wil nog maar niet omhoog. Van de 2.0200 aangeboden vleesvarkens gingen vandaag 1.920 dieren weg voor een gemiddelde prijs van € 1,56 per kilo op de Duitse internetveiling Teleporc. Dat is dezelfde prijs als vorige week woensdag en 2 cent per kilo meer dan een jaar geleden. Duitse slachterijen zullen hun varkensprijzen komende vrijdag dan ook zeker niet verhogen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jonas

  Aan de reacties te zien berusten we inmiddels in ons lot.

 • no-profile-image

  boertje

  Het licht gewoon aan brussel en vwa er worden weinig of geen export certificaten gegeven voor export naar china en rusland. Dat wil zeggen dat we dus geen vrije markt hebben.
  Als het vlees deurder word stijg de inflatie en dat willen ze niet.
  2,30 euro in china en in rusland hier 1,50
  zecht toch genoeg!!!!!!!!!
  Wij varkens boeren zijn de slaaf geworden van de eu.
  En de koeien mogen gewoon maar door nu hoor je ze niet 2 jaar geleden stonden ze maar te klagen terwijl er in de varkenhouderij veel meer aan de hand is. En Wat is deaar aan gedaan???
  Een goed berichtje vanaf 17-08-2011 mag de mest van 70 graden is geweest weer naar duidsland dus mestprijs kan al hard gaan zaken.
  PS voor de optimisten het komt goed maar of je dan nog varkens heb met zoon regering eu en vwa ????

 • no-profile-image

  ,,,,,

  Zal ook wel iets met de slechte financiele situatie in Europa van doen hebben. Beursen vandaag weer flink onderuit. Toen de economie een aantal jaren geleden nog volle toeren draaide was de verwachting dat de vraag naar vlees zou toenemen.

 • no-profile-image

  guillaume

  Dat probleem van de beursen is geen probleem van de vraag naar voedsel.Het voedsel is spotgoedkoop.Schijn emotie om de prijs te drukken en de consument in Europa heeft nog zeker geen honger.Hieraan kun je zien dat ze bij de slachterijen meer doen dan alleen vleesverwerken en de boer de juiste prijs te betalen.Dit is toch geen marktwerking meer.(overschotverhaal)Tot eind december dezelfde prijs in de media.Volgend jaar de overgebleven varkenshouders mogen dan hun voerverhoging doorbereken.Eerst een goedkope sanering ondertussen tweeprijzensysteem(mondje dicht dan mag je blijven leveren als iedereen goed aan je kan verdienen=periferie)

Of registreer je om te kunnen reageren.